0   

Igor Marasovic @IgorMarasovic 9. Feb 2012, 10:46

Pred 2 leti sem bil tudi sam v dilemi. Odločil sem se za HP prenosnik Compaq 6830s.

Da bi se lažje odločili in mogoče nekoliko zmanjšali obseg izbire, bom podelil svojo izkušnjo z vami. Računalnik sem v 2 letih imel na servisu 9X! (Spodaj je podrobnejši seznam popravil in napak)

Laptop sem redno peljal na servis Birotehna. Vsakič so zagotavljali, da z računalnikom ni nič narobe ali, da so težavo odpravili, itd. Tudi direktni pogovor s serviserjem ni pomagal. Zato je prvi nasvet, da posnamete vse težave in jih priložite servisnemu nalogu. Samo to je zagotovilo, da bodo težavo sploh skušali odpraviti.

Po osmem obisku servisa sem kontaktiral direktno HP Slovenija (vem, da sem predolgo čakal – sem pač potrpežljiv človek). Gospod Andrej Kok me je potolažil, da v kolikor tokrat ne bodo težave odpravljene bo računalnik zamenjan.

Težava se je ponovila. Klical sem na HP Slovenija in dobil navodila , kako sprožiti postopek – vendar tudi informacijo, da to še ne pomeni novega prenosnika. Poslal sem vse servisne naloge, kronologijo težav, račun,… nato se je začelo čakanje!

Dokumentacijo sem poslal 02.12.2011. Ker se ni nihče odzival niti po 8 dneh, kot je bilo zagotovljeno, sem ponovno klical. Menda si pri takem zapletenem primeru pridržujejo pravico do podaljšanja roka in sem zato čakal še cca. 1 teden. Po večkratnem klicanju sem končno dobil informacijo, da je zamenjava odobrena in, da bo v kratkem poslana ponudba. Spet čakanje!

Tukaj moram povedat tudi, da ko kličeš gospoda Andreja Koka, se oglasi tajnica, ki skoraj vsakič opraviči njegovo odsotnost in te prosi, da pokličes čez 5 ali 10 minut, ali pol ure,… Podatkov, da bi lahko gospod Kok poklical nazaj, pa ne vzame.

Ponudba je končno prišla 11.01.2012! Torej več kot 1 mesec po poslani dokumentaciji. Ponudbo sem naslednji dan sprejel. Od takrat pa spet čakanje!

Prejšnji teden sem intenzivneje klical in si je tajnica celo zapisala moje podatke, saj je bil gospod Kok zelo zaseden cel teden! Čeprav sem podatke pustil večkrat, ni nikoli poklical nazaj. V petek sem pisal e-mail v katerem sem prosil za pojasnilo in ga seznanil, da bom v nasprotnem primeru zgodbo podelil še z vami.

Od takrat nič. Danes smo 8. Februarja, torej sedaj postopek traja več kot 2 meseca.

Naj na koncu povem še, da ko je prenosnik deloval normalno, sem bil z njim zelo zadovoljen. Lahko se zgodi, da dobiš ravno ti primerek s kronično boleznijo, vendar bi morala pooblaščeni servis in slovenski zastopnik skrbeti zato, da taki kupci utrpimo čim manjšo materialno škodo in izgubimo čim manj las.

V kolikor se vam zdi zgornje besedilo koristno, ga podelite s prijatelji.

Sledi kronologija težav…če ste zdžali do tu – hvala! : ) To je bilo napisano zelo na hitro, zato prosim, da mi ne zamerite napak! Ciao

Št. SN09-10812

Datum naloga04.06.09

Težave so se začele že pri novem prenosniku. Prvi dan sem opazil v spodnjih kotih ekrana črni piki. Če se prav spominjam sem zaradi hitre okvare imel možnost pridobitve novega prenosnika pri mimovsrte, a sem se vseeno zaradi stalne potrebe po prenosniku odločil za servis, saj bi menda bil postopek hitrejši. Težavo so odpravili - popravilo je trajalo 8 dni.

Št. SN10-09324

Datum naloga21.05.10

Računalnik je deloval dobro precej časa. Šele po skoraj enemu letu se je pojavila težava, ki se je kasneje nadaljevala. Brez predhodnega obvestila se je racunalnik ugasnil, ce le ni bil na polnilcu. To je seveda slabo delovalo tudi na baterijo. Na servisu so zamenjali baterijo in potrdili, da je s testom baterije vse vredu in "odpravili" tezavo.Popravilo je trajalo 8 dni.

Št. SN10-18961

Datum naloga22.10.10

Prej kot v petih mesecih se težava ponovi, vendar ker je računalnik v izpitnem odbodbju nenadomestljiv, ga pac ne odklopim od polnilca do konca najnujnejših obveznosti na faxu. Simptomi so isti, diagnoza in popravilo tudi, vendar baterija ostane ista. Brez racunalnika sem spet 8 dni.

Št. SN11-02483

Datum naloga10.02.11

Tokrat se je ista težava ponovila že četrtič. Na servisu sem zahteval pojasnila, razlozil svojo situacijo - da potrebujem računalnik če želim normalno delovati na faxu in na delu.Zatrdili so, da s prenosnikom ni nič narobe. Zahteval sem serviserja. Prišel je in me prepričeval, da je vse vredu in, da se njemu ta težava ne ponavlja. Vzel sem prenosnik in se vrnil jezen v Koper. V trenutku ko sem racunalnik prižgal se je težava spet prikazala. Kar sam se je ugasnil in to se je kar ponavljalo. Poleg tega se včasih sploh ni hotel prižgati, doklernisem snel baterije in jo ponovno namestil (to je bilo vedno prisotno, v kolikor me spomin ne vara) Tokrat sem bil brez računalnika 7 dni, vendar sem ga isti dan odpeljal na servis...iz Kopra!
+
Št. SN11-02786

Datum naloga16.02.11

Ko sem prišel domov in ugotovil da prenosnik ne dela sem posnel dogajanje in se odpravil nazaj na servis! Novi nalog je dobil pripis "nujno" in bil dokončan v 2 dneh.

Št. SN11-05207

Datum naloga25.03.11

Po vseh ponavljajočih težavah je baterija utrpela posledice in ni več delovala. Na servisu baterijo zamenjajo - ze drugič. Popravilo traja 8 dni, zaradi nujnega primera mi racunalnik vmes izdajo!Zamenjava baterije traja 8 dni. Servisni nalog

Št. SN11-06779

Datum naloga22.04.11

Ponovno se pojavi stara napaka. Racunalnik se sam ugaša, ne želi se prižgati, itd... Tokrat sem zahteval nov artikel. Stopil sem v kontakt s HP Slovenija.Dobil sem tudi nadomestni racunalnik. Pristal sem na nadomestni racunalnik, (mislim, da) zamenjavo matične plošče in ustno zagotovilo, da v kolikor se težava ponovi bo sprožen postopek za pridobitev novega prenosnika.

Št. SN11-07190

Datum naloga04.05.11Št.

Na zahtevo in s privolitvijo HP CRT ponovno zamenjana baterija, saj je prejsnja takoj začela izgubljati moč. Sumim, da ob drugi zamenjavi baterija ni bila nova. Skupaj brez svojega prenosnika v zadnih dveh nalogih 34 dni (po racunalnik sem prisel kasneje, aprila sem delal na projektu v Dalmaciji)

Št. SN11-18869

Datum naloga02.12.11

Stara težava se je spet ponovila. Takoj sem kontaktiral HP Slovenija in po navodilih racunalnik nesel na servis. Dobil sem nadomestni prenosnik
 0   

Tomaž @lazarus 9. Feb 2012, 17:00

Mislim da nisi edini z tovrstnimi težavami se pri meni dogajajo podobne , se mi ravnotako brez razloga ugaša in ponovno zaganja, računalnik še ni star dve leti oz. bo vsak čas je ravno tako HP samo ne ista oznaka. Baterija je tako in tako že nekaj časa praktično mrtva brez napajanja zdrži kvečjemu 20min. Pri prejšnjemu prenosniku , ki pa ni bil HP baterija še vedno drži kar lep čas, stem da ga nimam jaz v uporabi. Ko berem tvoje zapise servisov mi pa po svoje ni žal da nisem odšel na servis saj verjetno tako ali takko nebi nič popravili. LP
 0   

Zelod @flambirana_oFca 9. Feb 2012, 21:19

Zanimivo branje in ja, prebral sem dvakrat vse od začetka do konca. smile
Tam kjer sem bil prej zaposlen, sem veliko poslovno sodeloval z Birotehno, saj sem imel čez garancijska in izvengarancijska popravila računalnikov, tiskalnikov, kopirnih strojev ipd. in lahko rečem, da so bile z Birotehno pogostokrat težave.
Aparati so prihajali nazaj površno popravljeni (sploh tisti izven garancijskega roka).
Pri tiskalnikih npr., kjer je bilo potrebno zamenjati filc in zadevo resetirati, so oni zgolj resetirali. 3 minute dela namesto ene ure, računali so pa kot popravilo v vrednosti ene ure. Seveda je zadeva delovala vendar le nekaj printov potem pa je bila napaka spet ista. Pri prenosnikih, ki so se pregrevali, so ali kaj modificirali ali pa spihali prah in nanesli novo termalno pasto. Zame je to pacarija. Pri zahtevnejših aparatih kot so mrežni skenerji, kopirni stroji in podobno, pa so kvečjemu znali zamenjati elektroniko in to je bilo to. Parametre, ki so silno pomembni in jih je pri tovrstnih napravah ogromno (uporabniku nevidnih), pa so lepo povozili in potem naj se stranka in tisti, ki ji bo zadevo nazaj priklopil, zafrkavajo sami.

Pa, da ne bom grajal samo njih...
Zares kvalitetnih servisov v tej branži je izredno malo. Ko se tako na kakšnih sestankih, srečanjih, izobraževanjih pogovarjam z ostalimi iz stroke, izvem zakaj imajo takšne prihodke (višje), zakaj naredijo 2-krat, 3-krat več v istem časovnem obdobju in podobno. Zato, ker večina dela vse na brzino, da bo čimprej gotovo. Ta recept mogoče gre skozi lahko recimo pri sedmih aparatih od njih deset. Pri tistih treh se pa potem zadeve izredno zakomplicirajo, ker so npr. samo nekaj očistili, zbrusili, spihali, premazali.... niso pa ugotovili dejanskega povzročitelja problema in ga tudi odstranili.
To pa seveda potem rezultira v nezadovoljnih strankah, dolgih rokih popravil (skoraj jasno je, da, ko je zadeva na servisu in ni pravilno popravljena, pa vrnjena stranki in spet ponovno reklamirana, bo ta zadeva takrat na servisu zelo dolgo časa, da se bodo naredili izdatni testi) in v končni fazi tudi v tem, da aparat še vedno ne bo popravljen in ga bo stranka prinesla nazaj ali poiskala drug, resnejši servis.

Pa tudi, če nekoliko opravičim delovanje hi-tech naprav, je velikokrat sila težko ugotoviti povzrožitelja težave. Sam vem, da sem imel vsesortne primere tako v računalništvu, laserski tehnologiji tiskalnikov kot v segmentu kopirnih strojev. Pa tudi sedaj, ko primarno opravljam servisno dejavnost povsem drugačnih naprav, se zgodi, da se ob sila težkih napakah, z eno napravo ubadam tudi po dva tedna (testiranje, menjanje, testiranje,... itn.).
Lahko imaš zadevo priklopljeno 24 ur in stalno buljiš vanjo, pa se ne bo pojavila napaka. Potem pa predaš zadevo stranki in že v naslednjih nekaj minutah stvar ne funkcionira. Jaz vsaki stranki, ki se čudi v stilu "dali smo 400 evrov, pa se je že po treh mesecih pokvarilo!" rečem, da pri tovrstni visoki tehnologiji in na milijone operacij, ki jih mora tovrstna naprava izvesti, sploh ni čudno, da se mora pokvariti.
HP pa že dolgo časa na premnogih segmentih ni več to kar je nekoč bil. Pa HP produkte servisiram (že) od leta 2001. Hudo so se poslabšali tam nekje v obdobju 2007/2008. Se je poznalo, da smo prejemali na servisu veliko več reklamacij in to večinoma enakih - prenosnikom so odpovedovali preslabi 65W adapterji in baterije ter matične plošče, monitorjem se je sfuzlalo in so morali na resetiranje, tiskalnikom so odpovedovali firmware-i in so bili skrajno nekompatibilni s čimerkoli, kopirnim strojem pa so težave delali bobni in barvne enote.
Pravila pa žal ni nobenega; odpovedal bo tako prenosnik za 600 evrov kot tudi tisti za 1500 evrov. Primerov, ko so odpovedovali in še odpovedujejo HP "Elite"book serije, je še pa še.

Garancijska popravila pa so tako ali tako spet razred zase in njihova politika.
Vsakemu proizvajalcu/prodajalcu paše, da čimprej od stranke pokasira na račun tudi tega, da svoj izdelek/storitev reklamira z garancijo. V veliko primerih, pa, ko do česa pride, da je potrebno garancijo uveljaviti,... opa! - potem pa tovrstna podjetja in predstavniki, do stranke takoj spremenijo odnos. Nič več smehljanja češ, "se zgodi, niste vi krivi" ampak nenadoma stranka postane največji problematik, češ, kaj ste pa počeli, pokažite nam kako ste rokovali z napravo, imate v stanovanju primerno napetost, je kdo kaj polival z vodo, ste mogoče tipkali z vlažnimi prsti, kolikšna je bila temperatura v prostoru med uporabo naprave, da niste slučajno bili naelektreni, kriva je vaša satenasta pižama... biggrin - In denar za takšno garancijsko popravilo gre od njih sila težko. Kakšne zares močne in priznane firme delajo s tolikšno toleranco, da stranki v garanciji zamenjajo tudi po strankini krivdi počen del, samo, da imajo mir pred stranko in ubranijo svoje ime. Veliko je primerov, ko proizvajalec ve, da je pri neki zadevi pri proizvodnji močno pobiksal in je kakšen del naprave narejen tako, da prej ali slej ob normalni uporabi mora počiti. Zato takšne zadeve garancijsko priznajo.
Spet drugi pa kot sem zapisal - se izmikajo na tisoč in en način in z grdimi "prijemi" hočejo od stranke izsiliti priznanje, da je za svoje napake kriva sama.
Meni osebno kot serviserju, je mnogo lepše servisirati zadeve izven garancije kot pa v garanciji, saj vrhovni pritiskajo name, jaz naj bi moral pritiskal na stranko, na koncu pa se zgodi tisto, da vrhovni rečejo "znajdi se sam", pred stranko pa si naredim slabo reklamo.

Večerja je vroča, pa sem se razpisal. biggrin
Če sem vsaj delno približal realno situacijo, sem zadovoljen in se je splačalo tipkati.
Lep večer!
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 9. Feb 2012, 21:49

No, HP-ja tudi jaz nimam ravno v čislih. Prenosniki res preveč intenzivno crkujejo. Več sivih las (oz. bolj redke lase, če sem natančen) pa mi povzočajo njihovi tiskalniki. Saj same naprave še niso tako napačne kot njihovi gonilniki, ki so tako šlampasti, da se bog usmili. Tako še nisem našel primera, ko je nekdo na 64-bitni mašini uposobil njihov barvni laserski tisklanik CP1210. Oziroma sem to idejo opustil pred parimi meseci, ker se mi ni dalo več metati na zobe za to. Na srečo je na firmi še ena kišta z XP-ji pa se tam sedaj štrikajo zadeve. V končnem ne krivim HPja ampak človeka, ki je ta tiskalnik na vrat na nos naročil brez da bi kogarkoli karkoli predhodno vprašal. Odsurfal na mimovrste in kupil prvo stvar, ki mu je prišla pod miško. Ta moment imam najboljše mnenje o Canonovih tiskalnikih pa še ti niso ravno za prehvalit.

Kar pa se tiče prenosnikov moram reči, da od kar imam MacBook Air enostavno ne morem več gledati glomaznih prenosnikov XY proizvajalcev. Ali se samo meni zdi ali so prenosniki res iz leta v leto debelejši. Še moj Prestigio izpred osmih ali devetih let ima tanjpi profil, bog se usmili. Kam gre industrijski dizajn? Skrajni čas, da se je Intel podvizal z Ultrabooki.

Zahajam s teme, vem. Ampak, če se vrnem nazaj - HPju je padla kvaliteta. Potrdim iz lastnih izkušenj in trenutno enostavno ne morem priporočiti nikomur nobenega njihovega izdelka. Sumim, da je podjetje postalo preveliko za obvladovanje in posledica je padec kvalitete. V bistvu samo še čakam, da objavijo letos, da jih tržni delež v določenih segmentih (prenosniki, domači tiskalniki) strmo pada.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

David @dlicen 12. Feb 2012, 17:44

HP si je zelo pokvaril ime.
Jaz načrtno nisem hotel kupit HP prenosnika. Isto velja tudi že za HP tiskalnike in skenerje.
Da se niti podrobno ne spuščam v odisejado z njihovo mednarodno podporo pred par leti. Enostavno niso hoteli na noben način priznati svoje napake, tako, da je bilo vse skupaj že smešno. Na koncu pač raje odnehaš, ker se počutiš idiot. Tisti Indijci pač ne, oni so kot roboti, tudi 20krat ti ponovijo isto stvar.
Izkušnje pač stanejo. Res ne razumem njihove strategije.
 0   

Jernej @JernejZ 13. Feb 2012, 16:19

Imam enak model in nažalost podobne težave...baterija, kakor tudi trdi disk (3 krat!!!!). Seveda ista zgodba z zatrjevanjem distributerja da ni nič narobe ter da pri njih vse dela kot mora.

Skratka HP je nezanesljiv. Res raje kupujem precenjena jabolka grin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati