Uf, za takšno minuaturno in popolnoma mirujočo sceno pa res ne potrebuješ tako močnih flešev. Tudi, če bi imel studijske, jih zagotovo ne bi koristil na moči 1/1, ker bi bili za tovrstno zadevo premočni.
Lahko greš v projekt z dvema SB-600 ali SB-800 ampak utegne biti predrago. Odlična alternativa so "off-shoe" fleši kot so kakšni poceni Yongnuo npr. Mislim, da bi ti povsem zadoščali modeli YN-460 ali pa npr. YN-467/YN-468.
Za modifikatorje pa uporabiš dva bodisi shoot-trough ali bounce dežnika; odvisno kaj ti bolj ustreza in daje lepši razultat. Lahko v končni fazi vse rešiš samo z eno bliskavico in enim modifikatorjem ter na drugi strani z odojnikom (nekako isto kot je na primeru zgoraj).
Sam sem ravno nekaj dni nazaj fotografiral mini "table top" postavitev in za primer... uporabljal sem fleš Canon 430 EX. Z nastavitvami ISO100, zaslonka f7.1 in časom ekspozicije 1/250s, sem imel pri polni moči fleša (program Manual, moč 1/1), še vedno vse prežgano. Šele na f11 sem dosegel primerno osvetlitev. Zgolj dam podatke za primer. Sam v tovrstnih primerih fotografiram večinoma na 1/16 do 1/8 moči bliskavice. Časi ekspozicije pa zaradi zajetja tudi ambientalne svetlobe, dovolim tudi nekoliko daljše (1/40s, 1/60s ipd.).
Načinov za rešiti je skratka ogromno, sploh pa table top fotografiranje lahko rešiš zelo poceni in ni neke potrebe po močnih studijskih bliskavicah. Vsaj jaz je ne vidim.