0   

karolina93 @karolina93 2. Mar 2012, 23:35

Pozdravljeni, sem nova na tem forumu tako da upam,da mi lahko pomagate.

Pred 3 dnevi sem kupila digitalni fotoaparat Sony DSC-W630 ima 14 milijonov pik in pa sony leče. Pred 2 letoma sem imela tudi Sony aparat DSC-W110, ki pa je imel 7.2 milijonov pik vendar Carl Zeiss ter Vario Tessar leče. Problem nastane v tem, ker moj zdajšni fotoaparat ne izostruje slik. Če slikam kakšno pokrajino so kolikor toliko lepe, problem nastane ko se slikajo obrazi saj so slike packaste. Zanima me ali je možno,da je grša slika na tanovem zato ker ima Sony leče? Prosim,da mi pomagate saj v tem primeru, da je problem v lečah bom vrnila aparat.
Hvala!!!
 0   

Jan Kajfež @Geccko 2. Mar 2012, 23:39

Problem ne bi smel bit v lečah, si portrete slikala ob slabši svetlobi in ti je tvoj Sony avtomatsko zvišal ISO...kar lahko pripelje do slabše kvalitete slik...
Mogoče bi bilo dobro, da nam pokažeš kakšen primer "packaste" slike smile
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
 0   

Aleš @lial 3. Mar 2012, 06:59

Nekaj ni v redu...
Kjer koli poskušam najti podatke o Sony DSC-W630, mi pokaže, da ima ta aparat 16,2 Mp in Zeiss leče... To je zapisano tako v specifikacijah, kakor tudi na samem ohišju aparata

Morda gre za kakšen drug model?
 0   

karolina93 @karolina93 3. Mar 2012, 13:06

Joj se iskreno opravičujem že tako sem zmešana od teh aparatov ja moj Sony je DSC-W610 (tega dscw630 sem že gledala da bi ga kupila zato ker ima leče)
hvala še enkrat:)
 0   

Aleš @lial 3. Mar 2012, 13:24

To nekoliko pojasni problem.
Žal je pri 610 Sony 'oklestil' marsikaj na račun cene in je sedaj to bistveno drugačen aparat od 110, lahko rečem, da celo sta v drugih kategorijah.
Zato je tvoje razočaranje lahko razumljivo, 110 ga je manjkrat 'polomil', kakor bo to počel 610. Ni pa to problem samo v lečah, čeprav so pri Sony-ju poskušali prihraniti tudi tukaj.
Možnosti sta sedaj dve - ali gre za nekoliko defekten primerek, ali pa si precenila njegove sposobnosti.
Poskušaj še malo eksperimentirati z nastavitvami, predvsem pri izbiri menijev, čeprav bi v osnovni nastavitvi, torej iAuto moral narediti kolikor toliko dobre posnetke.
 0   

karolina93 @karolina93 3. Mar 2012, 13:29

Geccko je napisal/a:
Problem ne bi smel bit v lečah, si portrete slikala ob slabši svetlobi in ti je tvoj Sony avtomatsko zvišal ISO...kar lahko pripelje do slabše kvalitete slik...
Mogoče bi bilo dobro, da nam pokažeš kakšen primer "packaste" slike smile

Slikala sem jih v čisto lepi,dnevni svetlobi. Tukaj se ne vidi da so oh in sploh "zapackane" vendar jaz še kako opazim razliko ko se slika obraze ali živali. In ravno v tem je problem ker prejšni digitalc z 7.2 pixlou in carl zeiss lečami je stokrat lepše izostril mi kot ta:S in meni je ravno v tem fora,da mi digitalec dobro izostruje.
Razmišljam da bi ga zamenjala za Sony DSC-W630 (http://www.sony.si/product/dsc-w-series/dsc-w630 ) A mislite da je to dober nakup? A bo kaj razlike? Cenovna razlika med tema dvema fotoaparatoma je skoraj 50 €. A mi lahko kdo "garantira" da bojo slike izostrene?
Slikce prilagajam :

hvala!smile
 0   

karolina93 @karolina93 3. Mar 2012, 19:27

A mi lahko kdo odgovori če je res problem v lečah in če bi bilo res boljše da zamenjam digitalca za tega, ki ima carl zeiss ter vario tessar lečami se pravi Sony dsc-w630?
Nujno potrebujem odgovore, hvala!
 0   

Luka Trošt @luxxx7 3. Mar 2012, 20:49

Mogoče ni problem v aparatu... Kot vidim po sliki smrček ni izostren je pa izostrena dlaka po trebuhu, pač je fotoaparat ostril samodejno. Malo si še poglej osnove fotografije (zaslonka,čas,iso...), če si še nisi seveda.
 0   

Jan Kajfež @Geccko 3. Mar 2012, 23:12

Mogoče sem jaz bolj nezahteven, vendar meni se zdijo čist ok slike, sploh glede na to da se gre za kompakta nižjega cenovnega razreda...
Glede leč, ti bo pa morda lial znal kaj več povedat, on je bolj na Sonye mahnen smile
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
 0   

Aleš @lial 4. Mar 2012, 06:28

Geccko je napisal/a:
Glede leč, ti bo pa morda lial znal kaj več povedat, on je bolj na Sonye mahnen smile

Sem že zapisal, pa mi ne verjame grin grin
 0   

iztok @izo 4. Mar 2012, 10:32

pa a res mislite, da če piša carl zeiss na nekem žepnem fotiču, da bo zaradi tega res toliko več "kvalitete" na slikah ipd? gre za marketing, nič drugega. tudi "original" zarl zeiss objektivi za dslr-je se že lep cajt ne delajo v nemčiji, definitivno pa ne za kompakte. gre samo za to, da firma naroči optični dizajn leč pri zeissu ali pa tudi to ne in verjetno samo ponucajo oz plačajo že kakšno narejeno zadevo.
torej, ne samo padat na imena, pač pa prej naredit domačo nalogo, pa rajši pogledat slikce iz fotiča in primerjat (danes to res ni problem), it v štacuno in malo probat rokovanje itd itd. če bi recimo tako delali pri javnih naročilih, ne bi imeli toliko afer zdej pa pufa, hehe..
 0   

karolina93 @karolina93 4. Mar 2012, 12:53

lial je napisal/a:
To nekoliko pojasni problem.
Žal je pri 610 Sony 'oklestil' marsikaj na račun cene in je sedaj to bistveno drugačen aparat od 110, lahko rečem, da celo sta v drugih kategorijah.
Zato je tvoje razočaranje lahko razumljivo, 110 ga je manjkrat 'polomil', kakor bo to počel 610. Ni pa to problem samo v lečah, čeprav so pri Sony-ju poskušali prihraniti tudi tukaj.
Možnosti sta sedaj dve - ali gre za nekoliko defekten primerek, ali pa si precenila njegove sposobnosti.
Poskušaj še malo eksperimentirati z nastavitvami, predvsem pri izbiri menijev, čeprav bi v osnovni nastavitvi, torej iAuto moral narediti kolikor toliko dobre posnetke.

Zelo cenim tvojo pomoč, sem sprobala, dala sem na automatic vse, vendar slike še vedno niso jasne. Seveda kaj jz rabim take "profesionalne" slike, moti me samo to, da sem pred leti imela boljši aparat. In zato me je zanimalo kje je frka. Je pa tudi res,da sem na fotografskem področju čisto neizkušena in da tako delo prepuščam profesionalcem. smile
Drugače pa hvala seveda!
 0   

Aleš @olympus0501 4. Mar 2012, 15:35

Odvisno kako to izraziš jasne slike. Povej podrobno kaj jim fali. Meni so tudi ok.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati