0   

primozrok @primozrok 3. Mar 2012, 21:33

Pozdravljeni,

odločam se za nakup novega DSLR fotoaparata in sicer sem gledal Canon EOS 600D + kit objektiv 18-55mm EF-S IS 2 ali pa Canon EOS 600D + objektiv 18-135mm EF-S IS 2. Kateri paket mi priporočate? V trgovini mi je prodajalec dejal, da bi naj bil že po kakovosti slike 2. objektiv (18-135mm) precej boljši. Je to res ali gre za klasični napihovanje napihovanje in je objektiv dražji zaradi samega razpona? Vem, da je kakovost slike odvisna precej od objektiva in od samih sposobnosti fotografa. Sem popolni začetnik kar se tiče zrcalnorefleksnih fotoaparatov, zato vas prosim za pomoč.

Lp
 1   

Kr-Neki @Kr-Neki 5. Mar 2012, 13:31

Preberi nekaj testov in se odloči. Ni neka težka odločitev, ko premisliš, kaj hočeš, koliko boš plačal. Primer: http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-S-18-135mm-f-3.5-5.6-IS-Lens-Review.aspx
Zahvala: primozrok
 0   

primozrok @primozrok 11. Mar 2012, 01:11

Hvala za odgovor. Mi lahko kdo samo po domače pove kako je z ostrino in kakovostjo slike za oba objektiva? Kateri dela ostrejše/kakovostnejše fotografije in če se izplača toliko več plačati za objektiv Canon EF-S 18-135mm IS? Je toliko boljši ta objektiv od kit objektiva?
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 11. Mar 2012, 06:58

Joj, tega ti noben ne no šel več odgovarjat, ker je že toliko napisanega. Preišči forum in googlaj. Long story short: kupi kar ti bo z vidika goriščne razdalje bolj prav prišlo, kasneje boš pa tako ali tako kupil konkreten kos stekla, če te res zagrabi. V nasprotnem primeru pa tako ali tako ne boš opazil razlike.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

skat @skat 11. Mar 2012, 10:24

Z nobenim od obeh objektivov ne boš preveč zadovoljen, če se misliš resneje ukvarjati s fotografijo. V najslabšem primeru boš želel vsaj tri objektive, katerih cena je krepko čez 500€. Ja, fotografija z DSLR aparati je draga reč.
Če pa ti fotografija le ni tako velik hobi in si v bistvu le želiš kvalitetne fotografije kadar ravno fotografiraš, pa si raje omisli kompaktni fotoaparat. Z mnogo manj potrebnega znanja in precej bolj enostavnimi nastavitvami boš dobil kvalitetne fotografije.
Če pa te je fotografija že tako pritegnila, da se želiš resneje ukvarjati z njo, potem pa le DSLR. Mogoče le body in takoj boljši objektiv, mogoče celo rabljen. Vedeti moraš le, kaj si želiš fotografirati. Potem bo izbira lažja.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati