0   

sova2 @sova2 8. Mar 2012, 23:50

Kako v photoshopu lahko shranim veliko pdf datoteko v malo( da jo lahko pošljem po emailu npr 500kb), prejemnika pa ob odprtju v Photoshopu spet povpraša v kakni resoluciji in velikosti jo želi odpreti?
Imam namreč datoteke po 60Mb in jih ne želim tako velike pošiljati naprej. Vsakič ko jo shranim, pa me potem ob odprtju ne popvraša več po reosluciji in velikosti. Ne želim save for web, ker to ne omogoča odprtje v veliki velikosti in dobri resoluciji.
Hvala za pomoč.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 9. Mar 2012, 01:32

ne moreš.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

sova2 @sova2 9. Mar 2012, 07:35

Da se ker imam primer, ki sem ga dobil po emailu in mi ob odprtju phot shopa ravno to kot sem napisal vpraša. Ponudi mi možnost, da odprem sliko v resoluciji po želji in velikosti po želji.
Samo ne vem kako naj sam shranim da to dobim.
 0   

andyz @andyz 9. Mar 2012, 08:08

Je povsem neverjetno. Če pošiljaš 600 Kb, potem je na drugi strani 600Kb in nemogoče, da bi iz tega napravil 60Mb!
Manjka 59,4 Mb informacije. Verjetno je kakšna druga finta, mogoče povečava z interpolacijo, kar seveda ni isto in daleč od originala.
Nisi pa napisal, zakaj moraš pošiljati 60Mb. Če gre samo za ogled fotke, je povsem v redu, če jo skrčiš na kakšne 2 ali 3 Mb.
 0   

Saša Manojlovič @DrJotz 9. Mar 2012, 12:05

photoshop te vpraša po resoluciji ob odpiranju pdf, ampak to bo v redu samo za vektorske elemente, npr tekst...

v PDF je tekst shranjen kot vektor, zato ga lahko poljubno povečuješ, s sliko pa tega ne moreš.
ampak pri vektorskem tekstu tudi ni važno kako ga shraniš, velikost bo relativno majhna.

če daješ fotke v PDF, pa je to kar sprašuješ nemogoče.
 0   

Kris @kris 9. Mar 2012, 12:10

[quote]photoshop te vpraša po resoluciji ob odpiranju pdf, ampak to bo v redu samo za vektorske elemente, npr tekst...[/quote]

Točno tako. Tekst v Photoshopu iz PDF-a bo lep tudi če ga odpreš na velikost 1m x 1m, slika pa bo katastrofalna, če ni že v PDF-u shranjena v tako velikem merilu.
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 11. Mar 2012, 07:35

Joj, kakšne cvetke. Photoshop vedno vpraša po resoluciji, ko odpiraš PDF. Že to, da ga odpiraš pomeni, da bodisi nimaš izvornih datotek ali pa nekaj čudnega čaraš kar pa meče čudno luč na tvoja dejanja. Dopuščam možnost, da imaš kakšnega idiota za stranko. Sicer ne vem kakšen PDF imaš, da je velik 60 MB (to bi moglo biti 15+ strani velik PDF za tisk), ampak če imaš izvorno datoteko in pravilno izvoziš lahko občutno zmanjšaš velikost datoteke. Pri izvozu pazi, da imaš označeno bikubično zmanjševanje slik, ki presegajo ciljno resolucijo.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati