V glavnem, moj odgovor je bil bolj v smislu kako lahko človeku iz prve reče vse razen Nikon 1, ko pa meni glede na napisane želje Nikon 1 asocira na super izbiro!
Seveda, lahko izbira med vsemi temi brezzrcalci, odločitev naj na koncu pade v trgovini...
Kar se tiče hitrosti aparata res ne vem kaj je počasnega na njemu in toliko sem tudi testiral različne znamke, da vem da mu ne moreš ničesar očitat, kvečjemu obratno...
Kar se tiče objektivo pustimo, da lahko uporabljaš skoraj nešteto objektivov namenjenih DSLR razredu. Izbira Nikon 1 objektivov je že zdaj dovolj široka, da AlesKoder za enkrat ne potrebuje ničesar več, vsi pa se strinjamo, da bodo objektivi še prihajali...
Kar se tiče "večjega cropa" Nikon 1 v primerjavi z kakšnim drugim brezrcalcem res ne vem zakaj še vedno te debate, je že dovolj testov na spletu, da kvaliteta fotografije res ni vprašljiva in za uporabnika kot AlesKoder večji senzor ne prinaša nekih prednosti, sploh če upoštevamo vse ostale prednosti Nikon 1 v primerjavi z drugimi (enostavnost uporabe, inovativne funkcije, hitrost, teža, velikost ohišja in še pomembneje objektivov, pa še najlepši je od vseh

)
Na kratko "najboljši" fotoaparat ni nikoli najboljši za vsakega posameznika...