Offtopic:
Zelo res je, ja. Tam kjer sem delal veliko s topili, so nas učili, da izopropanol ni primeren za čiščenje PVC/ABS in podobnih mas. Takšne materiale smo čistili izključno z etanolom. Dokler vse skrajno trdovratne madeže (lepljive zadeve, masti, olja, kot tudi že trde posušene in zlepljene gmote) smo pa odstranjevali po korakih: metanol, 70°C purificirana voda, metanol, 70°C purificirana voda. Prednost dela s purificirano vodo je v tem, da je prečiščena vseh primesi in mineralov, ter ne prevaja električnega toka in zaradi visoke temperature po čiščenju zelo hitro izhlapi, za seboj pa ne pusti nobenih madežev. Hkrati pa ni potrebe po sušenju čiščene površine in s tem je proces dela hitrejši.
Ampak.... Tako tovrstno čiščenje pri senzorjih verjetno odpade, ker je vse skupaj premajhno in obdano z ostalimi občutljivimi sklopi (mehanski deli, plastika, filci...).
Ontopic:
Kljub temu, da sem že veliko tega poskušal eksperimentirati, pri čiščenju senzorjev rajši uporabljam komercialne in preverjene zadeve saj mi ni interes menjati verjetno najdražji sklop fotoaparata. Ne poznam celotne zgradbe in vprašanje s čim je senzor prevlečen oziroma kaj vse je okrog njega obdano, čemu bi premočna in nepreverjena topila lahko naškodila.
Pa tudi iz lastne prakse čiščenja, doslej še nisem nikoli imel na senzorju kakšne skrajno trdovratne umazanije. Bilo je nekaj madežev od kapljic vode, dvakrat sem potegnil čez in je bilo čisto. Prah na senzorju je pa sploh mala malica za očistiti.