0   

fotofan22 @fotofan22 9. Apr 2012, 08:17

Pozdravljeni!

Zanimam se za nakup digitalnega kompaktnega fotoaparata za fotografiranje notranjih portretov. Ker sem na tem področju amater, bi rad, da mi svetujete za najboljši nakup. Katere karakteristike so pri omenjenem pomembne (srednja do temna svetlost)?

Pogoji:
-cena do 200€
-stabilizacija slike proti tresljajem
-ustrenza ločljivost in ostrina
-funkcionalnost v temnih prostorih.

P.S.:
-nepomembni so kozmetični dodatki kot npr. velikost in ločjivost lcd zaslona ipd.

Prosim za pomoč,
HVALA!!!
 0   

Jernej @wolf82 9. Apr 2012, 17:56

S komakti težko. DSLR-ji so ravno zaradi velikih senzorjev precej boljši v slabših svetlobnih pogojih. Če misliš uporabljati kompakta in slikati notri brez fleša ob nizkem ISU (majhen šum na fotografiji), bo treba uporabiti stojalo.
Canon sx 220 HS ima zelo malo šuma, cena pa je zdaj v "velikem poku" mislim da 200 evrov. Mogoče kak rabljen canon S90/95, Nikon serije P,, ali novi serije S s CMOS senzorejm. Samo ti napredni kompakti dosegajo cene vstopnih DSLR-jev...
LP
 0   

Jernej @wolf82 9. Apr 2012, 20:21

Jaz dam tukaj glas canonu. Naj pa še kdo drug kaj napiše.
LP
 0   

fotofan22 @fotofan22 13. Apr 2012, 18:32

Hvala za odgovor.

Kot laik sem pregledoval pomembne karakteristike za fotografiranje ob šibki svetlobi (ISO, F, STABILIZATORJE). Zanima me, kaj tukalje prevlada, menim, da pri kompaktnih do 150€ najbolj pomaga optična ali in digitalna stabilizacija ter šele potem iso, na koncu F. Imam prav?

Katera stabilizacija je boljša, optična ali digitalna? Zopet kot laik menim, da optična. In kaj so vsi tisti "koraki" image stabilizacije?

Torej, med katerimi do 150€ naj sploh izbiram, Canon, Nikon, Kodak, Sony? Je katera znamka precenjena(Sony)? Stabilizacija proti F?

Iskrena hvala za pomoč!!

LP
 0   

fotofan22 @fotofan22 14. Apr 2012, 10:34

Na linku je seznam potencialnih kandidatov, sam osebno navijam za enega izmed prvih 2 canonov, Canon PowerShot SX130 IS ali Canon ELPH 300 HS . Mnenje?
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_sx130is&products=canon_ixus220hs&products=nikon_cps6200&products=nikon_cps4300&products=panasonic_dmcfp3&products=oly_vr340&products=canon_a3300is&products=samsung_pl210&products=sony_dscw620
 0   

Zelod @flambirana_oFca 14. Apr 2012, 12:26

Moj glas bi šel za Canon PowerShot ELPH 300 HS. Sem videl nekaj slik narejenih z njim in se mi zdi za to ceno, ki jo ta aparat drži, povsem super stvar.
Daleč najboljši kompakt za moje potrebe fotografiranja (portreti, koncerti....) pa se mi zdi Canon PowerShot S95.

Zakaj bi priporočal ELPH 300 HS?
Ker mu tehnologija HS omogoča do kar 60% manj opaznega šuma pri istih ISO vrednostih v primerjavi z enakovrednimi Canon PowerShot modeli, ki nimajo te tehnologije.
Zaslonka f2.7 utegne biti zelo uporabna (portreti, slabi svetlobni pogoji (gledališče, koncerti, ipd.)).
Ima najširši kot zajema, ekvivalenten 24mm, kar je za moje pojme ok.
Omogoča snemanje videa v višji ločljivosti in pri "realni" hitrosti gibanja standardnega filma. Prav tako omogoča tudi zajemanje videa v high speed načinu. Sposoben je narediti približno 3 zaporedne fotografije v sekundi.
Poleg vsega je pa še zelo majhen in primeren za v žep, da ga imaš lahko vedno pri sebi.
 0   

Aleš @lial 14. Apr 2012, 12:31

flambirana_oFca je napisal/a:
Daleč najboljši kompakt za moje potrebe fotografiranja (portreti, koncerti....) pa se mi zdi Canon PowerShot S95.

Njegov predhodnik S90, ki ga zadnje čase vedno bolj z veseljem uporabljam, sicer pretežno za digiskopijo, pa tudi tako 'za v žep' me je prav tako izredno presenetil.

Verjetno pa je od naštetih Canon 300 res najboljša izbira.
 0   

jernej kaše @zapp0 15. Apr 2012, 14:59

Definitivno fotkič, ki omogoča uporabo zunanjega fleša in fleš z vrtljivo glavo.
Kasneje dogradnja s strobističnimi zadevščinami.

Če se misliš it portrete, je vse ostalo metanje denarja preč.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati