Lep pozdrav,
prosim za nasvet - do sedaj sem uporabljal za vsakodnevno fotografijo (družina, izleti, potovanja ...) Fuji Finepix s80 ali nekaj podobnega in en Casio fotoaparat - oba hitra, dovolj dobre fotografije in predvsem žepna aparata. Če sem želel posneti kaj bolj konkretnega (za delo, makro, ročne nastavitve..) sem uporabljal Olympus WZ5060, ki je služila odlično - dodatno sem nakupil še batery pack in vertikalni sprožilec... Se mi je pa sedaj zgodilo, da sta oba tamala aparata mrknala (casio se je zlomil, fuji pa pač ne dela), Olympus pa je že tako počasen, da me mineva potrpljenje in tudi kvaliteta slik mi ne zadošča več. Zato se odločam za nakup novega aparata in po hitrem pregledu želja in uporabnosti, bi želel kupiti kompaktno kamero z izmenljivimi objektivi. Gledal sem Nikon 1 (ker je pač trenutno zelo oglaševan) in še nekatere druge modele - Fujifilm X10, Olympus PEN, Olympus OM-D e-M5...
Cenovno so te kamere v precej velikem razponu, zato se ne znam odločiti. Želel bi imeti vsaj dva objektiva - enga širokokotnega in enga zoom - po možnosti daljinski sprožilec, čim boljšo baterijo (če se da še dodaten batery pack), kaj drugega pa mi niti ni pomebno.
Prosim za nasvet ali izkušnje s podobnimi kamerami. Hvala