Jaz bi še dodal nekaj malega okrog sončnih zaslonk in baterij.
V kolikor ti ni nujno pomembno, da imaš vse originalno od Canona, bi priporočal, da sončnih zaslonk ne kupuješ original Canonovih, saj so za tisti kos plastike, preklemano precenjene in drage. Na eBayu najdeš kopijo in nič slabšo od originala, iz npr. Kitajske, za petkrat manjši znesek, v EU pa nekoliko dražje ampak še vedno veliko ceneje od originala. Edino kar na njej ni logotipa Canon ampak mogoče piše le "for Canon"
In ja, sončne zaslonke se zelo velikokrat izkažejo kot nujne.
Glede baterij sem že na tem forumu nekajkrat zapisal kako je. Sam ne kupujem original baterij. Kakšnih dobesedno kitajskih po smešno nizkih cenah pa tudi ne. Če kupiš Hahnelov ali Ansmannov nadomestek, ki je še vedno tudi do polovico cenejši od originala, ne boš prav nič zgrešil. Majhen nasvet pri nakupu neoriginalnih baterij: preveri težo. Veliko kopij baterij vsebuje tako malo elektrolita v sebi, da so tudi za tretjino lažje od originalnih, kljub podani višji kapaciteti. Kar pa nekako ne gre skupaj. Sicer pa sam vedno tehnično blago kupujem tako, da preverim mnenja imetnikov bodisi na eBayu, Amazonu in podobnih straneh. Hahnel akumulatorje za 40D imam tretje leto in z njimi nimam nobenih težav. Pred kratkim sem kupil še dodatne "no-name" iz eBaya, po ceni 12 eur/kos in prav tako delujeta odlično.
Tako lahko že pri nakupu sončne zaslonke in dodatne baterije, privarčuješ vsaj 30 evrov.
Nisem pa opazil na seznamu nikjer kakšnega UV oziroma zaščitnega filtra za objektiv. V kolikor boš fotografiral veliko na terenu, utegne biti to zelo koristen del fotografske opreme.
Stativ Cullmann ne vem, če je zaradi višine kot tudi kvalitete uporaben in zanesljiv, ampak se ne bom vtikal, ker o stativih nimam veliko pojma.
Ker zapisujem le iz lastnih izkušenj, objektivov kot tudi bodyja, katerih ne poznam, ne morem komentirati.