0   

mayhem @mayhem 24. Apr 2012, 21:22

Zadnje čase opažam, da, ko se stavi sliko na kakšen portal se pri sliki zmanjša ostrina in to kar močno.

Sedaj nevem ali delam jast, kaj narobe ali kaj?

Kako vi vaše slike zmanjšate brez velikih izgub naprimer, kot tukaj na slofoto, kjer mora biti slika max 300kb.

Lahko gdo opiše kako se to naredi v photoshopu, da bo slika vsaj kolikor toliko vredu.

Hvala...
 0   

Zelod @flambirana_oFca 24. Apr 2012, 21:37

Jaz v Photoshopu shranjujem s "Save for web" in v približno 70-80% kvaliteti.
S tem načinom fotografijo dimenzij npr. 960x640 pikslov, brez težav spraviš na velikost pod 300 KB.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 25. Apr 2012, 07:24

Citiram:
Kako vi vaše slike zmanjšate brez velikih izgub naprimer, kot tukaj na slofoto, kjer mora biti slika max 300kb.

Tole ne bo držalo, maksimum je 5MB, vendar se bo fotografija ob nalaganju samodejno pomanjšala. Drugače pa je priporočljivo, da naložiš fotografijo v velikosti (največ) 1100x900px - kajti v tem primeru ne boš izgubil na kvaliteti.
 0   

mayhem @mayhem 25. Apr 2012, 09:59

Aha potem v photoshopu shranim kot "Save for web" z 1100x900px in velikost slike ni pomembna saj jo samo zmanjša.
Bom poskusil ... a to je potem za vse strani najbolj priporočljivo shranjevanje, da ohranim na ostrini "kvaliteti".?

Hvala...
 0   

Kr-Neki @Kr-Neki 25. Apr 2012, 21:01

Kak je zdaj s tem. Na pogostih vprašanjih piše tole:

Fotografije - Kakšno fotografijo lahko dodam?
Dodate lahko fotografijo v JPG in JPEG formatu in ne sme presegati naslednjih omejitev: - max. dolžina: 1100 pikslov (px) - max. višina: 900 pikslov (px) - max. velikost: 500 KB

Nazadnje ko sem nalagal je bilo 5MB, zato sem na Vriskaču vprašal, kdaj ste spreminjali pravila.

Verjetno manjka ena nula pri 500 KB?

Torej je max 5000 KB, resolucija pa 1100x900, v primeru da je karkoli od tega več, pa se avtoresiza, tako kot že dolgo .....?
 0   

Kr-Neki @Kr-Neki 25. Apr 2012, 21:05

mayhem je napisal/a:
Aha potem v photoshopu shranim kot "Save for web" z 1100x900px in velikost slike ni pomembna saj jo samo zmanjša.
Bom poskusil ... a to je potem za vse strani najbolj priporočljivo shranjevanje, da ohranim na ostrini "kvaliteti".?

Hvala...

Ne, vedno je najbolje, da velikost fajla in dimenzije sam nardiš, tako da ustrezajo pogojem, kamor nalagaš. Pa še tako, ti marsikje zmrda kvaliteto. Je pa tudi res, da glede na tvoja vprašanja mogoče celo ne boš opazil razlike.

Lp
 0   

mayhem @mayhem 30. Apr 2012, 12:06

Thx....

To sem spraševal, ker se mi zdi, da na druge portale, ko se doda sliko so nekje boljše nekje pa slabše brez neke ostrine .
Slike so pa enako velike.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati