0   

Matej @krt 30. Apr 2012, 19:21

Se mi zdi, da je na starem 300d šel zaklop (40.000 fotografij v 7 letih), tako da moram nabavit nekaj drugega. Ker zadnja leta fotografiram bolj popotniške (predvsem narava) in družinske fotografije, se sprašujem, ali je smiselno, da nabavim ponovno DSLR ali so kompakti že toliko napredovali, da bi kakšen z veliko zooma zadoščal. Prednost kompakta je predvsem majhnost. Včasih je bil tam problem odzivnost, hitrost, globinska ostrina, nasploh kvaliteta fotografije. Je temu še tako? Imam sicer Sigmin 18-200 objektiv, tako da bi drugače vzel kakega Canon 1100d, pogojno 550 d, če bi ga ugodno dobil.
Kaj menite o tej dilemi - so kompakti že toliko napredovali? Kakšen konkreten predlog, trenutne ponudbe namreč sploh ne poznam.
 0   

Miran @miran_a 30. Apr 2012, 20:16

Zdaj so na trgu že tudi t.i. mirrorless aparati. To je ena čisto nova kategorija, ki združuje majhnost kompaktov s kvaliteto DSLRjev. Na voljo so sistemi micro 4/3, Sony NEX, Samsung NX, Nikon 1, Pentax Q, mogoče sem še katerega pozabil. Največja ponudba je v taboru micro 4/3 (Olympus, Panasonic), Sony NEX so najboljši, ostali niso resna izbira. Za popotniško fotografijo bi bil kakšen u4/3 aparate in ustrezen objektiv s širokim razponom idealna izbira.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati