0   

klemenr @klemenr 11. Maj 2012, 09:54

'dan

Glede na to, da so EU cene aparatov vsaj 20-30% dražje kot v USA ali Singapurju...razmišljam o naslednjem.

Zbere se druščina, ki rabi novo opremo - skupaj naberemo € za letalsko kart. Nekdo od druščine poleti v USA ali Singapur - nabavi robo zase in za druščino in se nato vrne.

O čem govorim, 5d mark III - v SLO cca. 3.500€, v SING cca. 2.900€ - 7% TAX refund = cca. 2700€. Letalska karta Benetke - Singapur je cca. 600€ - pomeni, da če se najdemo trije (vsak da 200€ za karto) smo že 600€ v plusu pri enem aparatu + nekdo od druščine si ogleda Singapur smile

Vaše mnenje? smile

klempa
 0   

Simon @SimonG 11. Maj 2012, 10:01

Spregledal sem kje si druščina razdeli stroške carine in ddv-ja biggrin

btw za 2700€ dobiš 5d3 brez davka na firmo tudi v EU grin
[url=http://geesphoto.blogspot.com/]M Y P H O T O B L O G[/url]
 0   

Zelod @flambirana_oFca 11. Maj 2012, 10:46

To pa je komedija. In, ko te bodo na carinskem pregledu dali na stran, ker imaš v torbi 2 ali 3 dSLR-je, ki kljub temu, da niso v originalni embalaži, še dišijo po novem in so ovratni/naramni pasovi še povsem zmečkani, čisti in po možnosti ne-napeljani, jim boš rekel, da je to osebna prtljaga? Saj cariniki niso neumni. Boš ostal brez blaga in dobil prijavo za sodnika, ali pa dobil račun za plačilo davka in carine. Potem pa preostalim kupcem razloži kje je njihova poceni roba ali denar. biggrin
 0   

klemenr @klemenr 11. Maj 2012, 11:04

Simon, Flambirana ofca: Osebna prtlaga je tax in carine free smile Glih trije gredo notri - na "security check" ti ne smejo teziti kaj imaš notri in za kakšno uporabo - na "domačem Beneškem" letališču noben ne gleda, prevelika frekvenca smile

Samo razmisljam smile

klemen
 0   

ogabe @ogabe 11. Maj 2012, 11:31

Klemenr "malce" noro razmisljas grin Osebna prtljaga je tax free? Mega! Prosim ce to poves se carinikom, oz. se boljse... prosim ce mi poves v katerem zakonu to pise, da si to sprintam in imam naslednjic s seboj. upset
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

klemenr @klemenr 11. Maj 2012, 12:40

ogabe je napisal/a:
Klemenr "malce" noro razmisljas grin Osebna prtljaga je tax free? Mega! Prosim ce to poves se carinikom, oz. se boljse... prosim ce mi poves v katerem zakonu to pise, da si to sprintam in imam naslednjic s seboj. upset

Gabe: V teoriji seveda ni, v praksi pa: Kolikokrat so ti na tujih letališčih gledali osebno prtljago? smile

k
 0   

Jernej Lasič @Sviri 11. Maj 2012, 12:48

Ne ga srat. Kupi v SLO na firmo in je...
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Simon @SimonG 11. Maj 2012, 12:52

Men skor vedno, je pa res da zgledam operativno zanimiv biggrin

Teoretično je izvedljivo, ampak tok riskantno da pomoje bolš če naročiš pri mimovrste smile
[url=http://geesphoto.blogspot.com/]M Y P H O T O B L O G[/url]
 0   

ogabe @ogabe 12. Maj 2012, 15:10

klemenr je napisal/a:
Kolikokrat so ti na tujih letališčih gledali osebno prtljago? smile

Vsakic, ko so me ustavili... osebna prtljaga je sla prav tako skozi rentgen kot navadna. In zares nima veze ali je oprema v osebni prtljagi ali pa v checked-in prtljagi. Ce ni prijavljena (pri "izvozu") v najboljsem primeru placas carino in davek, v malo manj dobrem primeru pa ostanes brez opreme in dobis (prijetno visoko) kazen. Pa verjemi, da ne bos prvi, ki se mu bo kaj takega zgodilo.
Ampak zaradi mene ti veselo na pot pa presvercaj... samo lepo prosim potem ne jokaj tukaj kaksne *** so cariniki.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

klemenr @klemenr 14. Maj 2012, 09:19

Ogabe: Bom nehal iskat 2 kandidata, in bom vzel preko firme, hvala Sviri & Simong smile

Drugače pa sem dosti po letališčih (na zalost večina evropskih...) in varnostniki na nivoju pregleda "ročne prtlaga" iz izhodnega letališča vedno pregledujejo samo "varnostne" stvari kaj ti kupuješ in kako prijavlaš ga ne zanima. Druga zgodba je na "domačem" letališču kjer bi zadevo moral prijaviti in plačati "dajatve" - pri cca. 90 avionskih letih so mi to naredil samo 1x, pa še to iz jutranjega leta iz Prištine, kjer so večinoma gledal če imamo v torbi kakšnega odojka/jagnčka smile

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati