0   

LokalPatriot @LokalPatriot 16. Maj 2012, 13:56

Festival dokumentarne fotografije | 23. - 28. julij |

Festival Fotopub 2012 bo v celoti posvečen Evropi, ki se sooča z velikimi spremembami, tako kulturnimi kot finančnimi. Beseda dneva je postala beseda na črko »K«. K kot Kriza. Mnogo je vprašanj, ki si jih zastavljamo. Nova doba. Lahko bi celo rekli obdobje ponovne vzpostavitve. Med drugim tudi same Evrope.

Veselimo se razburljivega festivala polno navdiha, ki bo prikazal raznolikost naših življenskih prostorov. Pomembno vlogo na delavnicah, bo znova zavzela multimedijska delavnica, ki nam bo poiskala odgovore na zastavljena vprašanja. V letu 2012 je Mariboru skupaj s partnerskimi mesti pripadla vloga Evropske prestolnice kulture. Ponosni smo, da je festival Fotopub del tega programa. Delimo naše poglede na Evropo in imenujmo to Evrovizija!

Koncept delavnic ostaja enak kot v preteklih letih, nudimo programe na različnih zahtevnostnih nivojih. V tednu delavnic udeleženci delajo na projektu, ki si ga sami izberejo v pogovoru z mentorjem. Naš cilj je, da po končani delavnici, sodelujoči pridobijo nova znanja, informacije, predvsem pa zagon za fotografiranje tudi po koncu Fotopubu.

**************************************************
Delavnice Fotopub

Mojstrski nivo
Delavnico na najvišjem nivoju bo vodil priznani angleški fotograf ZED NELSON (Velika Britanija), ki živi v Londonu in objavlja ter razstavlja povsod po svetu.

Več o njem si lahko preberete na: www.zednelson.com

Napredni nivo
Delavnico na naprednem nivoju bosta vodila Piotr Malecki (Poljska) in Meta Krese (Slovenija).

Začetna delavnica

Uroš Abram (Slovenija) bo vodil začetno delavnico, več o njem si lahko preberete na: www.abramphotography.com

Delavnica novinarske reportaže

Ervin Hladnik Milharčič (Slovenija) je reporterski novinar in kolumnist časopisa Dnevnik ter bo vodil delavnico novinarske reportaže

Multimedijska delavnica

Anna Stevens (Velika Britanija) je urednica spletne strani vodilne britanske fotografske agencije Panos Pictures.

Delavnica tehnike mokri kolodij

Na Fotopubu bomo letos prvič izvedli delavnico ene prvinskih fotografskih tehnik, in sicer delavnico mokrega kolodija. Delavnica bo potekala pod mentorstvom Miša Keskenovića (Srbija), pravega mojstra tehnik 19. stoletja in njegovim asistentom Borutom Peterlinom (Slovenija).

Več o mentorjih si lahko preberete na: http://www.fotopub.com/sl/delavnica/mentorji/
__________________________________________________

Prijave na delavnice Fotopub so že odprte. Obišči spletno stran in se prijavi: http://www.fotopub.com/en/workshop/workshop-registration-form/.

Izkoristite 20% popust in plačajte prijavo na delavnico pred 1. junijem 2012. Število udeležencev je omejeno.
___________________________________________________

PUSH THE BUTTON

www.fotopub.com


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati