0   

Emil @Kensei 16. Maj 2012, 19:04

Pozdravljeni

Sicer mogoče za nekatere bolj glupo vprašanje, sam me vseeno zanima če se splača nakup starega 40D v primerjavi z novim 600D, res da to ni isti rang samo je med njima 5 let razlike, tehnologija pa gre naprej.
Zato me zanima če se plača kupit starega 40D mogoče 50D ali boljše novega 600D, pač v čisti primerjavi kvalitete slike pri različnih ISO, pa še kakšna zadeva. Izdelava vem da je X00D serija dosti bolj plastična kot X0D serija.

Hvala
 0   

Zelod @flambirana_oFca 16. Maj 2012, 20:23

V kolikor gledaš res samo na faktorje, ki si jih omenil, potem se nakup 600D splača.
So pa ostale lastnosti pri npr. modelu 40D boljše. Jaz sem se na 40D tako navadil, da na drugega kakor 7D, 1Ds ali 5D, ne bi želel presedlati. Zgradba, velikost, postavitev tipk, dostopnost menijev, zanesljivost itd.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 16. Maj 2012, 20:50

Dokler nisem šel na full frame sem imel 40D in sem bil blazno zadovoljen. Sploh z avto fokusom.
Če te zanima 40D ga prodajam. Pošlji mi sporočilo, če te zanima.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Emil @Kensei 16. Maj 2012, 22:38

z tem "Zgradba, velikost, postavitev tipk, dostopnost menijev, zanesljivost itd." se vsekakor strinjam, da je boljša. Si trenutno lastim 400D tak da vem kako je z tem smile
Zanima me bolj vse ostalo smile
 0   

Simon @SimonG 17. Maj 2012, 06:47

Minus za 40ko je po mojem edino LCD, ki je res katastrofa, drugače pa super aparatek.
[url=http://geesphoto.blogspot.com/]M Y P H O T O B L O G[/url]
 0   

Emil @Kensei 17. Maj 2012, 07:54

SimonG je napisal/a:
Minus za 40ko je po mojem edino LCD, ki je res katastrofa, drugače pa super aparatek.

saj zaradi tega se nekako glih odločam za menjavo, ker na 400D je lcd tudi polom, ker nima clear view smile
 0   

komar89 @komar89 17. Maj 2012, 09:14

Na 40ki je res beda od ekrana, vendar ko se ga navadiš je čisto dovolj dober, da ugotoviš ostrino in osvetljenost.
šank, drš me, jst te bom spustu...
 0   

klemenr @klemenr 18. Maj 2012, 09:34

Tehnologija je šla v 5 letih naprej, osebno bi v tem primeru vsekakor vzel 600D, ne pa 40d
 0   

komar89 @komar89 18. Maj 2012, 14:46

Pri 40 ali 50d dobiš več od aparata po mojem mnenju, v smislu samega fotografiranja, da ne govorim o hitrosti in o tem da je lepše prijet v roke nekaj konkretnega sploh če obesiš gor kakšen večji objektiv, je lepo uravnoteženo vse skupaj. 600d je pa pač novejši aparat z boljšim senzorjem in raznimi bonbončki, čeprav meni na teh novejših fotoaparatih jpeg fotke zgledajo vse preveč zapeglane. Navsezadnje ti niti superduper senzor ne bo pomagal, če ne boš gor obesil dobrega stekla. To je samo moje osebno mnenje. Če ti je šum pri visokem ISO res važen pa ne boš sfalil s 600D.
šank, drš me, jst te bom spustu...

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati