0   

arhpeco @arhpeco 16. Maj 2012, 20:54

Pozdravljeni,

Potreboval bi kompakt ki ga nameravamo obesiti na majhen helikopter na dalinjsko vodenje, z njega bi nato fotografirali arheološki teren, pravokotnik ca: 50x50 m vertikalno navzdol.

Potrebujem:
rabljen ali nov kompakt
budget: 100-150 eur
teža : ne preveč čez 300g
recimo nekje nad 7 megapikslov
Kolko tolko kvalitetna slika :-)

Zanima me, če in kako, je mogoče kompakt sprožit dalinjsko,

Zanima me tudi če ima kdo izkušnje z takšnim ali podobnim načinom fotkanja,

Razmišljam o kakšnem starejšem canonu serije g, kjer bi v nastavek za fleš dodal radijsko sprožilo, seveda pa ne vem če se ta sprožila sploh tja vstavijo :-)

Ker nimam nobenih izkušenj z dalinjskimi sprožili, sploh pa ne na kompaktih, bi mi
vsaka informacija zelo koristila, če kdo slučajno prodaja "takšen kompletek" se priporočam smile
 0   

Klemen Blokar @kleb 16. Maj 2012, 21:51

Canoni serije G načeloma podpirajo infra rdeče prožilnike - če helikopter ne bo previsoko, bo morda že kar ta sprožilec deloval... Ne vem pa, kako se tak prožilec obnaša, ko aparat "zaspi" zaradi varčevanja z baterijo - ali zbudi aparat, ali ne.

Sprožilci se priklopijo v posebej temu namenjeno vtičnico, ne v nastavek za fleš. In pri kompaktih ne vem, koliko jih ima tak priključek - prav veliko menda ne...
 0   

Janez Ule @ulej 17. Maj 2012, 05:32

Uporabiš kakšnega Canona, na katerem lahko uporabiš CHDK in kakšno timelapse skripto.
 0   

Klemen Blokar @kleb 17. Maj 2012, 08:32

Uf, saj res! Od vsega pozabim ravno na CHDK... To bo res dobra rešitev, ja. thumbsup

http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK
 0   

Aleš @lial 17. Maj 2012, 11:00

Eden od mnogih, ki ponujajo opcijo 'remote' je tudi Pentax Optio S1

Kako daleč pa ta 'remote' deluje, pa ne vem.

Preskusil sem dva aparata, ki ju imam s takšnim daljincem - A77 in Olympus 7070, pa nobeden ne reagira na več kakor 8-10 m

Torej je res verjetno edina varianta CHDK z nastavitvijo 'time.lapse', konev koncev bo treba za pravokotnik 50x50 m v najboljšem primeru dvigniti helikopter na višino dobrih 50 metrov...

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati