Kena rajš ne brat... vsaj jaz ga ne, pa sem prikrajšan samo za njegove neumnosti...
Kar se kartice tiče - sandisk ultra 30 mb/s je več kot dovolj, videa pri D200 še ni, tako da to zadošča. Pri karticah se ne splača šparat kar se tiče kvalitete, si prihraniš skrbi v smislu naključno izginulih posnetkov. Je pa pri Sandisk karticah baje treba paziti na ponaredke.
Guma ti bo slejkoprej odstopila kot pri skoraj vseh high-end nikonih, ampak to niti ni tak strošek, niti znanost, da se stvar zamenja. Pa še ena stvar je značilna za d200 - da rad kuri baterije. V povprečju zdrži tam med 300 in 400 posnetkov, čeprav je že uspelo priti tudi do 1000 posnetkov, ampak izjemoma(koncerti oz zadeve, kjer je treba strljati rafalno). Govorim za originalne baterije. Se ti splača dokupiti še grip, pa potem nabašeš not set eneloop baterij pa ti štroma ne bo zmanjkalo.
Fiksni so fajn - pa še v težjih svetlobnih pogojih se z bodyem odlično obnesejo. Imam 35-ko pa ta novo 85-ko & manualno 50-ko (te zadnje ti ne priporočam, daj še tistih nekaj € pa vzemi avtofokus verzijo). Razlika med 35-ko in 50-ko je stvar okusa. Ne se pa zdaj zaletet pa kupit cel kup stekla. Potem se več ukvarjaš s tem, kateri objektiv boš vzel, kot pa s fotografiranjem

Pri meni sta gor skoraj ves čas ravno 35-ka in 85-ka in z njima super shajam v večini situacij.