Vam je ljubši Nikon ali Canon?
Nikon
53%
 53%  [ 26 ]
Canon
46%
 46%  [ 23 ]
Skupaj glasov : 49

0   

Matej @canonfan 5. Jun 2012, 14:10

Ker je veliko začetnikov v DSLR tehniki, ki ne vedo ali bi kupili canona ali nikona, sem naredil anketo. Prosil bi, da oddate glas, v komentar pa napišete, kateri in zakaj vam je ljubši npr. zakaj vam je canon ljubši od nikona. Hvala za sodelovanje.
LP,
canonfan
 0   

nocomment @nocomment 5. Jun 2012, 16:23

nimavezetaanketajebedarija
 0   

Jure Verdnik @pajdo 5. Jun 2012, 16:27

canon
zakaj - prvi je bil še analogni canon EOS 5000, tedaj meni edini dostopni zrcalnorefleksni fotoaparat, pa sem dokupil ter obdržal objektive.
 0   

Ime Priimek @poetski 5. Jun 2012, 17:23

Ljudstvo je odločilo. Najboljša firma je Nikon.

Sedaj smo za vse večne čase končali s to debato. Je bela cesta.
 0   

Robert @Ro-bert 5. Jun 2012, 18:08

pajdo je napisal/a:
canon
zakaj - prvi je bil še analogni canon EOS 5000, tedaj meni edini dostopni zrcalnorefleksni fotoaparat, pa sem dokupil ter obdržal objektive.

Pri meni iz istega razloga Nikon.
...sicer pa:
1) pogledat v tošl, nogavico, TR - tako prideš do ožjega izbora
2) Glede na rezultat točke 1) iti v trgovino ali kolegu, pa pošlatat zadeve
3) Ko ostaneta še dva ali pa trije - vprašat tule. Fantje so super in zelo radi pomagajo (tudi takemu diletantu, kot sem sam)

Samo vprašanje pa je podobno vprašanju - kaj je boljše: Bograč ali pa Chilli con Carne.
Odgovor: Oboje je super.
 0   

Matej @canonfan 5. Jun 2012, 20:31

No, meni pa je ljubši canon, ker ima več hitrih gumbov. Če pa primerjaš oba od zadaj, mi je canon veliko lepši. Nikon ima manj gumbov in manj oznak itd. in mi zgleda nekako poceni. Samo to, ostalo je ok pri obeh.
LP,
canonfan
 0   

Aleš @lial 5. Jun 2012, 20:38

Meni je sicer ljubši Sony, pa vendar bi med tema dvema firmama prej kupoval Nikon-a
Razlog je v velikem napredku zadnjih dveh let pri Nikonu, medtem ko je Canon malo 'zaspal'.
Vsaj takšen je moj vtis in to tudi priporočam vsakemu, ki me povpraša po mnenju.

Mojem mnenju.
 0   

Dule @DuleB 5. Jun 2012, 21:56

nocomment je napisal/a:
nimavezetaanketajebedarija

Se popolnoma strinjam! Japončki se lahko le veselo režijo Butalcem na sončmi strani Alp, ki so se pripravljeni celo stepsti se ob vprašanju, katero oprano perilo je mehkejše: tisto, pri katerem je bil v izpiranje dodan Silan, ali ono, pri katerem je bil dodan Lenor... Rofl Rofl
Dušan Brezovnik
 0   

Aleš @lial 6. Jun 2012, 05:17

Take 'vojne' so popolnoma običajne v večini držav in na večini forumov v svetu.
Ko pa jim zmanjka 'tarč' na eni ali drugi strani, vsi skupaj solidarno udarijo po Sony-ju, Pentax-u ali Olympus-u

Tako da se lahko "Japončki" smejejo večini populacije na svetu, ne le nam, ki naj bi bili Butalci.

Včasih pomaga pogled preko Alp, Soče ali Kolpe.
 0   

Dule @DuleB 6. Jun 2012, 08:00

Živim v dolini šentflorjanski (tudi Butale so v njej) in pometam le pred lastnim pragom. Ne oziram se prek Alp, Soče ali Kolpe, ker me smeti pred tamkajšnjimi pragovi ne zanimajo - naj lastniki sami poskrbe za njih.
Dušan Brezovnik
 0   

Ime Priimek @poetski 6. Jun 2012, 08:09

DuleB je napisal/a:
Živim v dolini šentflorjanski (tudi Butale so v njej) in pometam le pred lastnim pragom. Ne oziram se prek Alp, Soče ali Kolpe, ker me smeti pred tamkajšnjimi pragovi ne zanimajo - naj lastniki sami poskrbe za njih.

Se ne strinjam velikrat s tabo, ampak to si pa odlično povedal.
 0   

andyz @andyz 6. Jun 2012, 09:05

Canon je zakon! Se mi bolj dopade napis na aparatu.

Sicer pa je tale diskusija ena manjših neumnosti, glede na tiste, katerim smo priča zadnje čase v SLO!
 0   

nocomment @nocomment 6. Jun 2012, 09:29

OK, I'll play.

NIKON, seveda! Zakaj? Ko smo pred parimi leti kupovali aparat je ženska rekla, da mora bit Nikon, ker ga je navajena še iz analognih časov. M'key, razumem. Navsezadnje se focus ring na vseh, razen Nikonovih in Zeissovih, vrti v "napačno" smer. Ampak meni je vseeno, sem nepopisan list.

Čez čas se spomnim, da bi malo pretegnil fedre tistemu analognemu Nikonu. Huh! Nek čudn Nikon s CANON napisom je to...

Nauk, uporabljaj tisto kar (trenutno) bolj pali pri babah.
 0   

Aleš @lial 6. Jun 2012, 09:56

DuleB je napisal/a:
Živim v dolini šentflorjanski

Drži.

Nekateri pa poznamo tudi okolico, pohujšanje, da te kap!

grin grin
 0   

buzicek @buzicek 6. Jun 2012, 10:23

ljubših ni, boljši ne obstajajo, igramo se pa pač s tistim karkoli pač v imao na voljo,
če ni moje ampak sposojeno:
Nikon (D3) za šport
Canon 1Ds za studio

Za doma pa do nadaljnega canon 60D ker to pač mam in verjetno nikoli ne bom do konca izkoristu...
 0   

Sara_T @Sara_T 19. Jun 2012, 18:06

Uporabljam Cannon eos7D. Meni osebno se zdi, da so vse funkcije hitreje dostopne kot pri Nikonu. Verjetno pa je vse stvar navade. grin

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati