fiksni 500mm so pa precej dragi. .. tako da raje bi imel kaj takega do 500mm ali do 400mm zato pa rabim razne nasvete kako se kaj obnesepa to... kako to mislis opticno mocna?
Optično močen - makisamla vrednost zaslonke pri določeni goriščni razdalji. Kajti če boš slikal šport, boš potreboval čim krajši čas osvetlitve (tega pa dosežeš z odpiranjem zaslonke ali pa navijanje ISO-ta)
Zato je namreč padel predlog z optično močnejšim objektivom (F2.8, 4) + TC 1,4 /1,7 /2.0. TC uporabiš le v primerih, da ti zmanjka mm, seveda pa ti pobere tudi od ene do dveh zaslonk...
LP
lazy.. jaz ko sem v dilemi največkrat gremna flickr .. pa vpišim objektiv kateri me zanima... in tam pogledam kake fotke se da delat z objektivom za katerega se zanimam .. ni ravno merilo za uspeh.. nekaj pa je le..
aha odlično hehe =) ja hvala lepa za nasvete;) no saj če bo še kakšen lastnik teh omenjenih objektivov se našel pa to bi bilo super, da še iz prve roke kdo pove.
To Sigmo sem tudi jaz veliko uporabljal.
Ko je prišla na police verzija brez OS, sem celo imel priložnost TESTIRANJA
Vsekakor je dobro vedeti, da z njo lahko dosežeš veliko, predvsem pri naravoslovni fotografiji.
Stojalo je priporočljivo, pri dobrih svetlobnih pogojih pa niti ni zelo nujno, odvisno od mirne roke, seveda.