Začnem pri barvnem prostoru,
v fotoaparatu, ViewNX in Ps imam povsod nastavljen "Adobe" ampak ko odprem sliko v Ps je v določenih (ponavadi pri takih slikah kot spodaj, kjer je nebo, uporabljam pol filter) primerih pretemna.
Zakaj pride do tega, kaj nimam prav nastavljeno. Zaradi tega pretvarjam slike iz ViewNX vTiff datoteke in potem naprej v acr...
Zanima me še, če pol filter zmoti svetlobni senzor v fotoaparatu? Ker včasih, spet ko slikam nebo mi podosvetli sliko (nima veze z zgornjimi slikami).
Pol filter naj bi se, če se ne motim, najbolje obnesel pri fotografiranji pod kotom 90 stopinj glede na vpad sončnih žarkov. Popravite me, če se motim.
Pa tudi filter je treba malo vrteti, za boljši efekt. Temne fotke so bile pri meni ravno zaradi tega, ker se nisem dovolj potrudil pred pritiskom na sprožilec.
@tonncy ja sej filter že vrtim, da mi zgine odsev,... ampak zakaj mi včasih podosvetli sliko, če bi zmeraj bi še razumu da je s filtorm kaj ma tako...boo
Če nimaš cirkularnega polarizatorja imaš lahko težave z merjenjem osvetlitve na aparatu. Ampak če polarizator ni star "sto let", potem to najverjetneje ni problem.