0   

china @china 18. Jun 2012, 06:13

Lepo pozdravljeni.

Čeprav je to moja prva "objava" na tem forumu, vas seveda spremljam dolgo. Sem pa pred naslednjo dilemo. Kupujem DSLR sistem ( po dooooolgem času ) in nisem obremenjen z znamkami, ampak mi je dosti bolj pomembna kvaliteta. Tu pa sem trenutno v dilemi...
Ali Tamron SP AF 70 - 200 mm F 2,8 Di LD (IF) Macro ali Canon 70-200 / f4. S tem da bi Tamrona uporabil v Nikon sitemu.
Zdaj pa še to za kaj ga nameravam uporabljati... Tako kot vsi, za vse po malem, predvsem(!) pa za fotografiranje narave - pokrajin.

Osebno mi canon 70-200/f4 bolj prepriča, me pa po drugi strani bolj vleče v Nikon sistem. Ampak sem eden tistih, ki jim je predvsem kakovost objektiva na 1. mestu.
Btw. - nabavljam izključno iz druge roke.

Upam na vaš čimprejšni odziv in komentarje.
 0   

Jernej @wolf82 18. Jun 2012, 07:51

Ker praviš, da boš povečini slikal pokrajine, mi je nenavadno, da izbiraš objektiv s tako ozkim kotom in tako odprto blendo. Namreč če se zadeva ne premika (pokrajina), je dovolj stabilizacija, blendo pa tako ali tako zapiraš zaradi večje globinske ostrine in večje ostrosti objektiva. Prej bi tvojo dilemo pripisal kakemu športnemu fotografu, ki potrebuje "hiter" telezoom.
Lp
P.S.: Kar pa se tiče tvoje direktnega vprašanja pa ti žal ne morem odgovoriti. Uporabljam namreč nikon 70-300 4.5-5.6 VR
 0   

Sašo @HRCo 18. Jun 2012, 12:17

imaš tudi drugo opcijo.. če že želiš Nikon.. kupi en body kateri ima vgrajen motorček za ostrenje.. dobiš že Nikkor 80-200 F2.8 ED (takega imam jaz) za enak dnar kot tamrona.. ampak v kvaliteti sem prepričen da Nikkor tamrona povozi..

po drugi strani pa imaš ogromno teh Canon 70-200 F4 L za mali dnar na spletu.. nevem zakaj bi moral po tem tamronu gledat.. še sigma je po mojem občutku boljša od tega.. če le ne dobiš čudnega primereka..
 0   

andyz @andyz 18. Jun 2012, 16:05

Kaj je takega na Tamronu, da ti povzroča dilemo?
Dileme po moje ori takšni opciji sploh ni!
Al' Nikon in nato postopoma objektive (nikor, sigma, tudi tamron?)
Ali pa Canon in objektivi Canon (tudi kakšna sigma in Tokina so OK)
andyz
 0   

Primož @Smrkec 18. Jun 2012, 16:23

Tamron je optično vrhnunski objektiv (bi rekel da boljši kot 70-200 f4 (brez is)...je pa v primerjavi s canon L serijo veliko počasnejši v ostrenju...
Je pa tako...obloči se najprej sistem, potem pa kupi.... če ti je f4 zadostjuje in canon odgovoraja predlagam da kupiš slednjega (saj je lažji in manjši kot tamron in ostri bolj zaneslivo in hitreje...)
Kar se pa ostrine tiče oz. kvalitete slike tiče...se pa ne obremenjuj dokler ne tiskaš jumbo plakatov...
... The moments you want to remember ...

http://www.primozbregar.com


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati