Zanima me nekaj. Nekaj dni nazaj sem začela fotografirati. Zanima me kakšni so nasveti za začetnike. Obstajajo kakšne vaje za začetnike? Literature je dosti to vem sem si v knjižnici sposodila knjigo ENCIKLOPEDIJA DIGITALNE FOTOGRAFIJE. Zanima me če ima kdo kakšne dobre nasvete kako začeti (mislim na prakso ne na teorijo).
Literatura, kot si rekla, ti ne uide. Nauči se osnov. ISO, zaslonka, čas zaklopa, goriščna razdalja, kompozicija, svetloba, belina, postprodukcija ... spoznaj se s svojo opremo, da boš z njo znala rokovati. Vse to preizkušaj v praksi - čim več kilometrine. Meni pomaga, če si zastavim cilj in ga potem proskušam čim bolje realizirati. Kot cilj si po navadi postavim kakšno fotko, ki sem jo videl in jo potem poskušam realizirati. Ne popolnoma replicirati, ampak realizirati na moj način. Razvijaj svoj stil in način fotkanja. Ni prav in narobe (razen kar se tehničnega vidika tiče).
Digitalna fotografija je tudi fajn knjiga
drgač pa si lahk tudi najprej brošuro prebereš zveš precej stvari no npr. kaj pomeni ISO , čas ,zaslonka .....
Digitalna fotografija je tudi fajn knjiga
drgač pa si lahk tudi najprej brošuro prebereš zveš precej stvari no npr. kaj pomeni ISO , čas ,zaslonka .....
sm prebrala zdej pa iščem še kaj ve kdo kakšno spletno stran v slo? pa je dobra.
Tuje literature je malo morje. Slovenske nekoliko manj. Če so ti osnove jasne pojdi ven in nabiraj kilometrino, potem pa se vrni nazaj in poišči knjigo/spletno stran/forum o specifičnih problemih na katere naletiš. Veliko je tega po spletu. Če ti angleščina ne dela težav imaš najcenejšo opcijo za literaturo na bookdespository.co.uk. Poceni knjige in brezplačan dostava na dom (beri: brezplačna poštnina).