0   

Fotomini @KristalClear 3. Jul 2012, 18:06

Zdravo
Sem v dilemi saj imam zbran nek fotoaparat, ki pa nevem ali je dober za svojo ceno, dovolj zmogljiv.... Skratka naprošam vse ki se na to spoznajo da mi napišejo svoje mišljenje o fotoaparatu (dober,predrag,...)
Link fotoaparata: http://www.mimovrste.com/artikel/1730421624/#tech
Hvala!
 0   

Aleš @lial 3. Jul 2012, 18:41

Za to, kar ponuja, je več kakor dober - je odličen!
Če nimaš posebnih ambicij v nadgradnji fotografije (če ga boš uporabljal za družinsko fotografijo), potem ta trenutek ni boljšega.
 0   

alenka @1alenka 3. Jul 2012, 20:17

Pozdravljeni,

Tudi meni je zelo všeč aparat nikon P510. Za hobi rada fotografiram - pokrajino, otroke, dogodke... Pri tem aparatu mislim, da težko slikaš sliko z zamegljenim ozadjem, (ker se ponavadi da zoom do konca). Popravite me če se motim. Druga stvar, ki jo pogrešam pri tem fotoaparatu pa je to, da ne moreš slikati v RAW oz. NEF formatu. Prosim, za nasvet, če je to res, ali obstaja kakšen trik, da se da slikati tudi drugače z zamegljenim ozadjem.... Zanima me koliko je uporaben RAW format. Fotoaparat pa se mi zdi ful v redu, tako kakovostno kot cenovno. Hvala za vse nasvete in lep dan
 0   

Aleš @lial 3. Jul 2012, 20:36

Obe trditvi držita. kakor pri tako rekoč vseh aparatih z majhnim tipalom (kompakti) je globinska ostrina zelo hitro v neskončnosti. Zoom do konca? To je pri njegovih sposobnosti največkrat mnogo preveč, to pomeni v razmerjih, ki jih uporabljamo 1000 mm. Globinsko ostrino lahko korigiramo z odpiranjem zaslonke, vendar tukaj tega manevrskega prostora ni prav veliko. Lahko pa se ozadje zamegli v postprodukciji, če bi že bilo to nujno.
Prav tako drži, da ta aparat nima možnosti RAW-a in so zaradi tega tisti, ki obvladajo pretvorbe, ali pa bi jih želeli obvladati, prikrajšani.
O prednostih RAW formata pa je tudi na tem forumu napisano ogromno, tako da - "iskanje"

Kakor sem že zapisal v prvem odgovoru - če obstajajo fotografske ambicije, potem kompakti (in seveda tudi 510) večinoma odpadejo, ker ne ponujajo tega, kar lahko 'zagretemu' fotografu ponudi DSLR.
Skupaj s stroški, seveda. grin grin
 0   

misfits @misfits 3. Jul 2012, 20:52

sem malo pogledal kakšne slike dela (link spodaj), pa se mi zdi za tak zoom bigeek in obilico pixlov zelo vredu.

http://www.photographyblog.com/reviews/nikon_coolpix_p510_review/sample_images/
 0   

Aleš @lial 3. Jul 2012, 20:56

Ja, mis, ga je pred par dnevi kupil nekdanji sodelavec in ga ni mogel prehvaliti.
Menda so celo posnetki na 1000mm narejeni s popolno avtomatiko osupljivi.

Hja, tehnika napreduje.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati