Moj predlog: preglej dosedanje poročne fotografije in v zapisu EXIF opazuj kakšne goriščne razdalje si največ koristila. Iz lastnih izkušenj fotografiranja porok vem, da bi mi bil na crop senzorju, 100mm zelo neuporaben objektiv. Tudi na FF ne bi bilo bistvene razlike. Sam imam na porokah slednje objektive: 30mm f/1.4, 17-55mm f/2.8 in občasno še 10-20mm ter 85mm f/1.8. Velikokrat sem nosil s seboj tudi 70-200mm f2.8 in pa 50mm f/1.4 a sem po nekaj porokah spoznal, da ju ne potrebujem. 70-200 f/2.8 L IS USM II je predvsem pretežak in preveč neroden, 50mm f/1.4 me je pa oviral ravno za tistih 20mm zato sem se ga znebil in si omislil 30mm. Daleč največ časa tekom poroke imam v uporabi 17-55mm in 30mm, 10-22 uporabim le nekajkrat in še to takrat, ko se nič posebno zanimivega ne dogaja, 85mm pa koristim večinoma v cerkvi, da se ne približujem preveč in s tem ne motim obreda.
Jaz bi ti priporočal kaj nižjega od 50mm. Bodisi 28mm, 30mm, 35mm... Če pa že moraš, potem pa 50mm f/1.4, a vedi, da boš marsikje (matični uradi) imela premalo prostora, da bi z njim lahko uspešno zajela kader.
Sicer pa vsak ima svoj stil fotografiranja. Nekateri počnejo vse samo s fiksnimi objektivi, drugi si upajo iti na poroko zgolj s 70-200mm, tretji pa se zadovoljijo že z univerzalnimi nižjecenovnimi "popotniškimi" objektivi.