0   

Bradada @Bradada 23. Jul 2012, 13:06

Živijo.

Zanima me razlika med baterijo HL-6L, ki je 'zamenjava' za canon-ovo NB-6L. Prva je 800mAh, druga 1000. Zakaj je takšna razlika v ceni? Ali je (in za koliko) je HL manj zmogljiva od originalne can-ove?

Najlepša hvala za odgovor.
Boris
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 23. Jul 2012, 13:25

Kupi kitajske nadomestke in si ne beli glave okoli originalov.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

porkoja @porkoja 23. Jul 2012, 17:53

Tudi, če kupuješ kitajske nadomestke, ni nujno, da boš kupil kvalitetnega. Sam sem na eBayu kupil sploh ne najcenejše nadomestne "no name" baterije BP-511 in so že pri prvem polnjenju kazale očitne težave. Dobil dva nadomestka od prodajalca - ista težava. S tem, da te baterije po polnjenju delujejo. Ampak zelo nezanesljivo. Med fotografiranjem odpove gumb za proženje in nastavitve, tudi ponoven vklop in izklop ne reši težave.

Baterijam z oznako HL (Hahnel) pa lahko zaupaš. Sam imam štiri poleg dveh originalnih Canon in mi zdržijo veliko dlje.

Zakaj so cenejše od Canonovih? Ker je povsod kjer obstaja neka močna korporacija, tako, da so njihovi rezervni deli zelo dragi. Delno zato, ker na njih količinsko zaslužijo več kot na samih aparatih, pa tudi za razliko od Kitajcev, ki žige TUV, RoHS in podobne kupijo in štancajo, morajo take velike znamke plačati številne analize, obnavljanja certifikatov in še kaj, vse to pa stane veliko več kot Kitajce, ki po tem ko je baterija izdelana, nimajo z njo več nič opravka ampak samo pakirajo in razpošiljajo.

Od kar imamo v Sloveniji odlično spletno trgovino s foto opremo manj znanih proizvajalcev, se baterije splača kupiti tudi tam. Preverjena kvaliteta in odlične cene.
 0   

Bradada @Bradada 25. Jul 2012, 07:47

Hvala za info. smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati