0   

LeVaK @levak 26. Jul 2012, 09:39

Lep pozdrav!

Za svojo petico bi si rad kupil malo bolj udoben trak za okoli vratu, saj me priloženi začne fino rezati v vrat po nekaj urah. Ima kdo kakšno priporočilo?

Ima morda kdo tegale iz foto klika?

lp, Matej
 0   

porkoja @porkoja 26. Jul 2012, 10:14

Ta na foto-kliku se mi zdi prekompliciran, debel. Res ga pa nisem videl v živo.
Pri teh trakovih je dobro, da so neoprenski in nekoliko elastični. Tudi, če aparat naglo spustiš pred seboj medtem, ko imaš trak okrog vratu, ne boš občutil njegove teže. Pa trak se lepo oprime vratu in kot si za originalnega že sam napisal - neoprenski ne reže v vrat.
Edino kar meni osebno pri neoprenskih ni všeč, je to, da držijo svojo obliko in ga ne moreš kar tako zmečkati, potlačiti v torbo in podobno. In pa sam sem skeptičen do tistih "quick-release" sponk, ki omogočajo ločitev aparata od traku. Zato sem ob nabavi traku, te sponke fiksno zalepil/zavaril.
Uporabljam ga samo na dogodkih, kjer delam z dvemi aparati in imam enega za vratom, drugega na rami. Lastim si pa nekaj povsem preprostega, našel na eBayu za 5 evrov.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 26. Jul 2012, 14:38

na ebayu se najde zelo veliko zanimivi stvari na to temo...
npr. če napišeš v iskalnik : Neoprene shoulder strap for dslr ali za okoli zapestja -> wrist strap for dslr

cene so pa tudi lepe.

lp!
 0   

Bostjan @Archie 26. Jul 2012, 19:24

Najboljše, kar se da dobit:

http://optechusa.com/pro-strap.html
 0   

Bostjan @Archie 26. Jul 2012, 19:24

Najboljše, kar se da dobit:

http://optechusa.com/pro-strap.html
 0   

LeVaK @levak 27. Jul 2012, 06:50

FEST!

Tale Optech zgleda kr fajn:) Kolk je pa to kej trdo? Se ga lahko zvije in zloži v nahrbtnik al je bolj tog.

lp, Matej
 0   

LeVaK @levak 27. Jul 2012, 08:59

Mimogrede, a kdo pri nas prodaja tale Optech?
 0   

PrimozS @PrimozS 27. Jul 2012, 09:20

Jaz uporabljam takega iz tvojega prvega linka (samo, da nisem vedel, da jih sedaj tudi pri nas prodajajo) - in je zadeva super. Glede na to, da imam velikokrat ovešena 2 bodyja in to skupne teže z vso kramo med 5-6 kg - ti povem, da so tile trakovi super.

Ja tale Optech ne zgleda slabo, sem ga imel namen kupiti, ampak sem potem naletel na tele Aircelle in sem zadovoljen.
 0   

Bostjan @Archie 27. Jul 2012, 13:01

levak je napisal/a:
FEST!

Tale Optech zgleda kr fajn:) Kolk je pa to kej trdo? Se ga lahko zvije in zloži v nahrbtnik al je bolj tog.

lp, Matej

To je trak podložen z neoprenom... zložljivo, prepogljivo, stisljivo, prilagodljivih oblik - tako kot vsaka neoprenska obleka (ok razen tistih res hudo debelih za arktiko). Izredno kvalitetno narejen, vsi šivi in mehanizem testirani na precej več, kot boš kdajkoli gor obesil.
 0   

LeVaK @levak 28. Jul 2012, 06:52

Hvala za info..

Sem ga včeraj naročil preko ebay-a. Cena ej bila 30€+8€ poštnine. Sem našel še enga cenejšega, a je ta edini, ki pošilja z DHLom, ker ga rabim do srede.

lp, Matej
 0   

LeVaK @levak 28. Jul 2012, 12:05

Archie, a te je kej strah, da bi se kdaj tiste klipsne odprele in da bi ti fotoaparat padel na tla?
 0   

Bostjan @Archie 28. Jul 2012, 22:22

levak je napisal/a:
Archie, a te je kej strah, da bi se kdaj tiste klipsne odprele in da bi ti fotoaparat padel na tla?

Ne, ker se mi to v treh letih ni nikoli zgodilo samo od sebe. In nekaj jih poznam, ki so to uporabljali še pred mano. Edinkrat, sem odpel sam .. dva ohišja, malce zavozlani trakovi ..odpel, pa ne zapel ... povsem moja napaka, a je bilo v avtomobilu na sedežu in brez posledic. Imam pa tak trak na D3/D800.

Še to... klipsn je narejen tako, da je potreben istočasen pritisk z obeh strani... če pritisneš na klipsn samo z ene strani (lahko povsem do konca) se zadeva ne odpre, tudi če pošteno vlečeš trakova narazen.

Problem bi lahko bil le v gneči z aparatom čez ramo, kjer bi ti to storil namenoma... ampak v takih sredinah se aparata običajno ne nosi čez ramo.
 0   

LeVaK @levak 29. Jul 2012, 07:42

U fajn! Me je blo strah, da so tele klipsne mal švoh in da se lahko naredi, da bi se po nesreči odprle. Tega res nočem, glede na to, kje velikokrat slikam:)
 0   

komar89 @komar89 29. Jul 2012, 12:01

Če si lahko sposodim temo. Ali ima kdo izkušnje s takim sistemom, uporabnost, pa predvsem me zanima varnost tiste ploščice ki je privijačena na fotoaparat, a je možno da se to samo od sebe odšraufa.

http://foto-klik.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=303&category_id=106&option=com_virtuemart&Itemid=71&lang=sl
šank, drš me, jst te bom spustu...
 0   

sergio @heiniken 29. Jul 2012, 13:47

Kolega uporablja tega iz zadnjega linka, brez problema.

Kako za vraga naj se sama od sebe odšraufa? Če boš pritegnil, ni šans.
 0   

LeVaK @levak 29. Jul 2012, 18:47

Lahko se odšravfa zaradi tresljajev, toplote,... Vseeno je fino večkrat preverit, če čravf še dobro držismile
 0   

Aleš @lial 29. Jul 2012, 19:18

Kar tako preprosto pa to spet ni.
Za takšne dogodke je imela licenco Zastava (še posebej 101), pa mislim, da jo niso nikomur uspeli prodati.
Licenco mislim.
grin grin

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati