ja jaz imam to stvar, ce se ne motim se ji rece flash extender, ne vem ce je moj ista firma (Better beamer),..
ne vem tocno kaj te zanima, naceloma imas 2 nosilca (pri mojem ju okoli flasha pritrdis z velcro trakom, potem pa se to fresnellovo leco (isto prirtjena na nosilce z ozkim trakom velcra), domet ti poveca v smislu da ti zozi snop, kolikor se spomnem se pozna, problem pri zivalih so zelo hitro rdece oci, ker je na daljsi razdalji razmerje razdalje med senzorjem in izvorom svetlobe se manjse (s tem so zivali ze tako bolj nagnjene h temu pojavu), ce bi to hotel resiti z varianto da bi imel off body flash, zna biti tudi tezka varianta ker bos tezko nacentriral snop svetlobe, sploh ce je zival dinamicna... svetloba je seveda precej trda, ampak za npr dosvetliti podnevi npr zival v kontra luc je kar fajn
vazno je da imas tudi na flashu pravilen zoom, da se lepo zarek flasha projecira v "fokusno ravnino" oz verjetno bolje receno v ravnino F. lece, da ga potem cim bolj optimalno zozi, poslje cim dlje, oz je efekt najmocnejsi
ce fotkas zunaj pazi da ti sonce ne zacne cesa cvreti cez to leco, meni je enkrat sonce zacelo med cakanjem sijat skozi luknjico med listi na drevesu in mi je zacelo smoditi maskirno mrezo...
upam da kaj pomaga