0   

David Vatovec @davidv7 29. Mar 2005, 09:31

Hojla Slo-fotovci.

Včeraj sva bla z mattom na drinku in je predlagal en izziv (upam, da me ne bo skregal, ker sem postal jaz prvi).

Izziv pa izgleda takole:

En mesec fotografiranja z najslabšim fotoaparatom, ki ga premoremo (on je rekel, da ima Fuji 330, jaz lahko uporabim moj dragoceni Canon A60).

Kaj pravite se nam še kdo pridruži?

Tematika bi bila prosta izdelke bi pa postali ali sem v forum ali pa v galerijo s pripisom "Izziv" oz. kaj podobnega.

Kaj pravite, še kdo zainteresiran?
Važen je fotograf ne oprema!
 0   

chips @chips 29. Mar 2005, 09:37

Tvoj Canon A60 se zdalec ni slab aparat, tako da nisi kaj dosti v zaostanku, ce ne uporabljas D10:)
V koncni fazi pa ne bomo naredili revolucije, saj sem preprican, da 3/4 objavljenih fotk je slikanih z nastavljenim zelenim poljem na aparatu:)
Priporocal pa bi, ce si res zelite izziva, da potegnete ven trotle od tastarih (na film seveda) in se gremo igrackat:) Torej, kompakt in film-brez preodogleda rezultata:)
 0   

Denis Ferlič @DenisF 29. Mar 2005, 09:43

bigrazz bigrazz bigrazz
 0   

milosh @milosh 29. Mar 2005, 10:27

mobi-foto, to je izziv
 0   

David Vatovec @davidv7 29. Mar 2005, 10:28

Ma lahko tudi chips, samo trotl je trotl, ne omogoča ročnih nastavitev - potem res zanikaš fotografovo znanje.
 0   

chips @chips 29. Mar 2005, 10:36

david: se strinjam, vendar lahko naredit odlicno fotko tudi s trotlom. Tukaj pa pride izvirnost fotografa na plan. Tudi sam pravis, da je vazen fotograf in ne oprema:)
 0   

Matej @OKO 29. Mar 2005, 10:50

najbolje bi bilo da one trotl aparate uporabimo na film po možnosti črno bele filme.
pa da potem vidimo.
js sem za trtl aparate,
IZZIV JE SPREJET.
[b:a0bce5c5bb]kali juga[/b:a0bce5c5bb]
 0   

David Vatovec @davidv7 29. Mar 2005, 10:51

OK, pa naj bo! Chips imate še 110 filme jaz imam en star Kodak,... biggrin
 0   

Blaž Ogorevc @balž 29. Mar 2005, 10:54

potem pa lahko ustanovimo svojo lomo podružnico - če je kdo gledal tlp.

http://www.lomography.com/

jaz mislim, da so to vse različne kategorije. Če hočeš pravi snapšot potem je lomostil tapravi - če hočeš pa malo klasike - potem pa lahko kakšne kompakte na dan - ali pa vsaj oppolnoma manualne. Svetlomer ali sončno pravilo in pa kakšne čb. Jaz bi bil kr za, sam mi je kijev4 crknu.
Balž

Look at the Earth talking to you! YAB grin
 0   

Blaž Ogorevc @balž 29. Mar 2005, 10:56

jaja. mam jaz tud še eno trotlco na kasete. No sam tist je pa res šodr. kar se leče tiče.
Balž

Look at the Earth talking to you! YAB grin
 0   

mali_viking @mali_viking 29. Mar 2005, 11:15

jst sm za trotlco, pa da vidmo kdo obvlada. trotlca al mi :lol:
sem mali viking ki rad jadra smile
 0   

Goran @darkdragon 29. Mar 2005, 11:20

evo jst mam tut idejo. jst mam tut se eno trotlco na 110 kasete pa poslikamo do piknika pol pa tm pogledamo kaj smo ustvarjali. najboljši posnetek dobi 5 čevapu (jst častim)
Nobody Is Perfect, But I Am Pretty Fucking Close ! Don´t Hate Me Because Of That !
 0   

chips @chips 29. Mar 2005, 11:33

david: se vedno jih mamo...in se vedno jih prodamo :mrgreen: ..ne mores verjet 8O
 0   

rado @rado 29. Mar 2005, 11:39

Ja najboljše , da vsak prinese na picnic zraven trotlco pa tam naredimo posnetke tako , da ni možno goljufat.
 0   

chips @chips 29. Mar 2005, 11:54

rado: na belokrajnskem pa bos tezko nasel fotolab za razvit fotke:))
 0   

rado @rado 29. Mar 2005, 12:00

No ja fotolabe že imajo res, da je to na jugu vendar zelo daleč od kosova biggrin , pa ni bistvo razvijanja bistvo je da bomo slikali na picnicu in stvari , ki bodo tam tako da bomo vedeli , da je to res to.
 0   

Matej Herbst @matto 29. Mar 2005, 12:03

He, he , na piknik prinesem 110tko, ki jo je leta nazaj dajal AMZS kot darilo pri registraciji :mrgreen: - Plastik fantastik

Sem pa odločen, kar se tega tiče, da dokažemo da ni važna oprema ampak fotograf, če nimaš prave opreme moraš uporabiti malo kreativnosti, kar lahko spodbudi še boljšo fotko.
 0   

Matej @OKO 29. Mar 2005, 12:05

matto a bo ta izziv veljal izključno za ta piknik ali lahko kj doma ustvarjamo.
ker dvomim da bom prišel na piknik.
[b:a0bce5c5bb]kali juga[/b:a0bce5c5bb]
 0   

Matej Herbst @matto 29. Mar 2005, 12:08

Ne samo za piknik tudi drugače :mrgreen: , ker se pa naprimer 110tk ne da poskenirat filma bom scaniral kar fotke, pa še z 330tko bom fotkal sem napravil včeraj že nekaj lepih fotk.
 0   

primoz75 @primoz75 29. Mar 2005, 12:24

hm, trenutno imam samo eos 300 na film...sem pol preveč v prednsoti?

:mrgreen:

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati