0   

Aljaž Kokol @AljazKokol 7. Avg 2012, 15:32

imam težavo
poklicali so me organizatorji neke prireditve in me prosili za fotografiranje njihove prireditve, vse smo se dogovorili, ampak imam težavo na kakšen način mi bodo plačali za mojo delo, saj so rekli, da more vse bit uradno (na papirju), jaz pa sem o zdaj delal vse neuradno
do zdaj še nisem imel težav s tem saj so mi organizatorji plačali z gotovino, na roko

nova težava pa nastane, ko rečem da sem še osnovnošolec

no, kaj predlagate ??

že v naprej hvala za nasvete
 1   

Tomaž @tomaz1kos 7. Avg 2012, 16:08

Jaz bi šel po napotico na m-servis..
Zahvala: AljazKokol
 0   

milosh @milosh 7. Avg 2012, 16:13

napotnica ali avtorska
 0   

Aljaž Kokol @AljazKokol 7. Avg 2012, 16:21

tomaz1kos je napisal/a:
Jaz bi šel po napotico na m-servis..

lahko prosim kakšne dodatne napotke
 1   

Brusli @Brusli 7. Avg 2012, 16:54

Zadnjega pol leta delam preko avtorske pogodbe in je ne zamenjam več za noben študentski servis in podobne koncesijske pijavke.

Na internetu najdeš vzorec pogodbe (lahko ti ga tudi pošljem na ZS) vneseš svoje podatke, predmet pogodbe (fotografiranje dogodka, ...) znesek ki ga je naročnik dolžan in jo oba podpišeta in ti nato on nakaže denar ter odvede dohodnino. grin

Preprosto pa še vem da razni SŠi, ŠOSi,... ne kradejo mojega denarja upset
[url]http://matejbrus.blogspot.com/[/url]
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 7. Avg 2012, 16:58

milosh je napisal/a:
napotnica ali avtorska

Ne vem, če lahko avtorsko oz. podjemno pogodbo sklene tako mlada oseba.

Lahko pa prosi enega od staršev, da jo sklene z naročnikom.
 0   

Aljaž Kokol @AljazKokol 7. Avg 2012, 17:04

Brusli je napisal/a:

Na internetu najdeš vzorec pogodbe (lahko ti ga tudi pošljem na ZS) vneseš svoje podatke.

prosim če lahko pošlješ kakšen vzorec, hvala

@skorpijoncek66
to tudi mene zanima
 1   

Uroš Uršej @Lucifix 7. Avg 2012, 17:05

V kolikor gre za osebo brez polne poslovne sposobnosti (npr. mladoletna oseba), mora biti v podpisu avtorske pogodbe udeležen tudi zakoniti zastopnik, ponavadi so to starši.
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 7. Avg 2012, 18:41

Uradno podjemno pogodbo, kjer so zraven tudi pojasnila in nekaj členov obligacijskega zakonika, dobiš v DZS ali kakšni podobni ustanovi (obrazec 5,100).
Moraš pa vedeti, da boš od tega zaslužka plačal tudi dohodnino, torej je treba navesti davčno številko in številko tekočega računa.
Tako kot je napisal Lucifix, bodo najbrž zastopniki starši... pa čeprav nikjer ne piše, koliko je lahko stara oseba, ki pogodbo sklene. Kakor tudi ni nikjer na pogodbi (vsaj tej, ki jo imam jaz) možnosti dodati zakonitega zastopnika... samo podjemnik in naročnik.
 0   

Aljaž Kokol @AljazKokol 7. Avg 2012, 19:39

bi lahko prosil koga, da mi pošlje na ZS kak vzorec avtorske pogodbe
ali pa na mail: [email protected]

hvala

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati