0   

anja @saphira_anja 13. Avg 2012, 16:41

živjo!

Imam določeno težavo, fotografiram na eni zadevi, podobno kot neke delavnice oz. tabor.
Naletela sem na informacijo o tem, da fotografij posameznih otrok ni ''dovoljeno'' objavljati.
Do sedaj sem mislila, da se zadeve lahko objavljajo, saj je to ''javni'' dogodek itd.

In tukaj se začne moja težava.
Ali kdo ve kaj o tem, kje bi se dalo prebrati več o tem, če kdo ve iz prve roke kako to funkcionira.
Zgolj zato ker naredim nedolžno fotografijo (in s tem dejansko ne škodujem nikomur) ne želim, da bi me tožili oz. kaj podobnega.

Če obstaja določena zakonodaja prav o tej temi, se je nebi branila.

prav tako, zaželjene informacije o kakršnih drugih ''hakeljcih''.

hvala in lep pozdrav! ;D

Anja.
 0   

Aleš @lial 13. Avg 2012, 17:15

Naša praksa v šoli je bila pridobitev soglasja staršev, kar je bilo po zagotovilih pravnikov dovolj za objavo na netu.
Vendar sem kljub temu nekajkrat brisal obraze posameznikov, ki so izrazili željo po tem.
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 13. Avg 2012, 17:17

Zagotovi si pisna dovoljenja staršev, da se slike lahko objavijo. Tako boš imela črno na belem...
Sam že nekaj let sodelujem z OŠ, in vsako leto starši na roditeljskem sestanku podpišejo izjavo o tem, da se slike lahko objavijo na spletni strani.
 0   

andyz @andyz 13. Avg 2012, 17:36

Tule je že parkrat bila diskusija na to temo. Malo poišči.
Edina izjema, ki pa se mi zdi smiselna je, objava nastopajočih in javnih oseb v nekem dogodku.

Zasebnost in javni nastop pač ne gresta skupaj.
V medijih pa je itak objavljeno vse živo.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati