0   

Gligorij @SoulMan 16. Avg 2012, 07:49

Nabavlja se prenosni softbox za bliskavico in se izbira med tema dvema:

Lumiquest

Micnova

Ima kdo izkušnje s katerim izmed njiju? Glede Lumiquesta je na internetu napisanega ogromno dobrega, medtem ko tesnov Micnove nekako ni...
 0   

abo01 @abo01 16. Avg 2012, 09:45

Lumiquest zna biti malo bolje narejen, tudi zelo dobro razprši svetlobo. Za Micnovo tega ne vem.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 16. Avg 2012, 11:06

Ok, sej vem da je lumiquest firma... ampak 60€ za ta mini softbox?!
za 60€ sem dobil quantuumov 60x60 softbox. Ja, ok, quantuum.... ampak vseen.

Men se zdi to čist preveč.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

andyz @andyz 16. Avg 2012, 16:33

Hm, po moje je cena preko 50.- res nesmiselna.
Tam okrog 25.- bi bilo čisto v redu.
Pravzaprav gre za mat tkanino ali plastiko ali steklo, preko katerega se ne sme videti nič rugega, kot belina, če postaviš zadevo pred luč.
Zaradi mobilnosti in enostavnosti uporabe so seveda te industrijske variante OK.
Uporaba izven studija je zmeraj kompromis med velikostjo in razpršenostjo.
 0   

porkoja @porkoja 16. Avg 2012, 17:03

Za moje pojme je to nepotrebno zapravljanje denarja. Tovrsten softbox ti lahko služi, če nameravaš fotografirati kvečjemu doprsne portrete in še te iz kratke razdalje. Razpršenost svetlobe je zelo majhna in enakomerna svetloba bo hitro pričela upadati.
Bi bolj priporočal nakup bodisi enostavnega razpršilca sto-fen ali pa lahko investiraš tudi v kitajsko in s tem cenejšo varianto famoznega Garry Fong's Lightsphere, čeprav rezultati iz tega produkta niso spet tako superiorni kot jih reklamirajo in v mojem primeru se je sto-fen večkrat izkazal za zmagovalca. Pa še nevpadljiv je, sila poceni in zasede malo prostora v torbi.
 0   

Gligorij @SoulMan 16. Avg 2012, 18:03

Hvala za mnenja. Sem pa sedaj za enak denar, kot Lumiquestov softbox III našel tole. Površina je približno 1x večja kot od trojke, kar pa že lahko lepo mehča. smile

Glede Stofena in podobnih...Omnibounce že imam, ampak iščem nekaj, s čimer bom bolj kontroliral, kam pada svetloba. Pri Stofenu tega namreč ne moreš...

Cena je res visoka, ampak če mi potrdi vse rezultate testiranj, mi zanj ne bo žal niti centa. Mislim, da ga bom naročil...če pa ne bo OK, ga pa vrnem... smile
 0   

Jernej Lasič @Sviri 16. Avg 2012, 20:38

porkoja je napisal/a:
Za moje pojme je to nepotrebno zapravljanje denarja. Tovrsten softbox ti lahko služi, če nameravaš fotografirati kvečjemu doprsne portrete in še te iz kratke razdalje. Razpršenost svetlobe je zelo majhna in enakomerna svetloba bo hitro pričela upadati.
Bi bolj priporočal nakup bodisi enostavnega razpršilca sto-fen ali pa lahko investiraš tudi v kitajsko in s tem cenejšo varianto famoznega Garry Fong's Lightsphere, čeprav rezultati iz tega produkta niso spet tako superiorni kot jih reklamirajo in v mojem primeru se je sto-fen večkrat izkazal za zmagovalca. Pa še nevpadljiv je, sila poceni in zasede malo prostora v torbi.

ne moreš primerjati stofena in softboxa, pa če je še tako majhen. upset
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati