Mogoče prakticirate to varianto za fotografiranje v temni cerkvi? Župnika to ne moti, bolj me zanimajo vaše izkušnje s tem oz. odobravanje "odvlečne navlake" na oltarju? Gle pa za manjši softbox, 30x30cm...
Meni osebno na kraj pameti ne pade, da bi v cerkev vlačil softbox. Tega nisem še nikjer videl in tudi slišal ne, da bi se kdo posluževal softboxa v cerkvi. Pa tudi kolikor mi je poznano poznano fotografiranje na terenu, lahko sklepam, da mi tovrsten modifikator v tovrstnem objektu ne bi prav nič služil; kvečjemu bi fotografiranje predstavljalo problem z optimalno postavitvijo, nastavitvami ipd.
Sploh pa, če se vsaj bežno držiš priporočil, ki so zapisana na slednjem linku (samo posnetek strani, ker je prava live verzija nedostopna), zveš, da moraš v cerkvi delovati kar se da neopazno, nevpadljivo in po nekem kodeksu obnašanja.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:2Nka5l5VEdMJ:primoz.govekar.si/%3Fid%3D82%26fmod%3D2+obna%C5%A1anje+fotografa+cerkvi&cd=1&hl=sl&ct=clnk&gl=si
Odvisno kaj fotkaš. Če gre za skupinske fotke po birmi oz. obhajilu ali karkoli podobnega pol ni panike. postaviš, nastaviš in pol samo štancaš. Med kakšnim obredom ti bo pa vse skupaj v napoto in ne boš na koncu na slabšem.