0   

Žiga Plahutar @ZigaPlahutar 31. Avg 2012, 00:06

Pozdravljeni!

Potrebujem nasvet glede nakupa fotoaparata. Imel bi nekaj manjšega, da lahko gre v žep (torej kompaktni), imeti mora malo več optičnega zooma, zelo dobro snemanje videa in pa da ima malo več manual funkcij. Cena recimo da ni ovira, tako da mora biti kar se da zmogljiv. Sedaj me pa zanima, če bi mi kdo kakšnega iz lastnih izkušenj priporočil, da je recimo res dober in vreden svojega denarja. Sam sem pregledal skoraj vse kar obstaja in zaenkrat mi je najbolj padel v oči Nikon 1 J2 zato, ker je nekakšen hibrid med kompaktnim (in ga lahko nesem v žepu) ter DSLRjem, torej se da z njim posneti tudi kakšno bol ustvarjalno fotografijo. Kakšno mnenje imate o njem?

Hvala že vnaprej
 0   

Aleš @lial 31. Avg 2012, 05:04

Tale Nikon bo šel bolj težko v žep. Odvisno seveda od žepa.

Trenutni svetovno najbolj iskan kompakt, ki v kvaliteti fotografije in videa 'poseka' tudi marsikaterega od DSLR-jev je in gre brez težav tudi v srajčni žep. Moje vtise o njem lahko prebereš tukaj: Sony RX100
Ker praviš, da cena ni problem, je morda prav to lahko prava odločitev.
Pogoj, ki si ga zapisal 'da ima malo več optičnega zooma', pri rx100 ni ravno izpolnjen, vendar je še vedno malo večji od tistega, ki bi ga nudil Nikon s priloženim objektivom (3,6x proti 3x), vendar manjši zoom zelo hitro nadomesti večja ločljivost in s tem možnost kvalitetnih izrezov.

Predlagam razmislek!
 0   

abo01 @abo01 31. Avg 2012, 06:56

Sony RX100, majhen, zmogljiv, kvaliteta slike pa boljša kot Nikon 1. Je res dražji, ampak tudi nudi veliko.
 0   

Žiga Plahutar @ZigaPlahutar 31. Avg 2012, 09:50

uu tega pa sploh nisem videl. Ja ta bi bil popoln zame. Vendar ali se da pri tem nastaviti ročno čas zaklopa, ker nisem zasledil tega ?:/ Iščem ga po slovenskih trgovinah pa ga ni nikjer?!
 0   

Aleš @lial 31. Avg 2012, 10:04

Vse nastavitve je možno upravljati tudi ročno, torej tudi zaklop.
Pred nekaj dnevi so ga še imeli v Sony trgovini v City parku, Ljubljana
 0   

Žiga Plahutar @ZigaPlahutar 31. Avg 2012, 10:54

aja sem mislil da nima ker na uradni nič ne piše da bi imel :/

http://www.sony.si/product/dsc-r-series/dsc-rx100/tab/technicalspecs#tab
 0   

Aleš @lial 31. Avg 2012, 11:34

Strinjam se, da je res nekoliko neroden opis.
Verjetno se jim je zdelo samoumevno, da pri vrtljivi izbiri A, iA, P, A, S, M in Mr ljudje pač razumejo možnost za ročne nastavitve (A-aperture - zaslonka, S - shuter - zaklop, M - manual - ročno vse in Mr - manual registered- shranjevanje želenih nastavitev) Teh funkcij tudi sam v testu nisem izpostavljal.

Poleg tega je možno skoraj vse gumbe programirati po svojih željah, kar je lahko zelo praktično.
 0   

Žiga Plahutar @ZigaPlahutar 31. Avg 2012, 11:37

Hvala ti za vse nasvete. A mogoče kdo ve, kje bi ga še lahko imeli razen v city parku. Na internetu ga ni v nobeni trgovini zaslediti. Ali jih še niso dobili ali jih pa sploh ne bodo imeli?!
 0   

abo01 @abo01 31. Avg 2012, 12:31

Si moram narediti hiter dostop do HDR funkcije, ne da vsakič preklapljam iz RAW v JPEG, pa vklop HDR ...(malenkosti, malenkosti)


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati