0   

jakavoh @jakavoh 31. Avg 2012, 18:36

Zdravo..

Potreboval bi malo pomoči. Doma ima namen narediti foto studijo, sedaj pa nevem kateri materijal naj uporabim za ozadje(belo). Razmišljal sem da bi uporal čisto navadno blago (večje gostote-veš gramsko). Je to vredu, ali potrebujem kakšen drugačen materijal sigh ? Na kaj moram paziti ko kupujem?

Najlepša hvala za odgovor upset
 1   

porkoja @porkoja 31. Avg 2012, 20:22

Večina jih prisega na t.i. colorama papir. Kupi se ga v rolah po več metrov in, ko se preveč umaže, ga preprosto odrežeš in vržeš proč. Vendar menim, da je pri nas ta papir predrag.
Navadno blago kot ozadje sploh ni slabo ampak na kar bi te opozoril, ker ga občasno uporabljam tudi sam - zelo rado se zguba in v kolikor ne bo povsem ravno, se utegnejo te gube pokazati na fotografiji. Še hujše je, če imaš tkaninasto ozadje napeljano tudi po tleh, saj z vsakim premikom modela obstaja verjetnost, da se bo ustvarilo veliko gub, ki lahko delujejo zelo moteče. Če že uporabiš tkanino, glej, da bo res visoke gramature (nekaj sto g/m2) in naj ne bo prožna. Ter predvsem - naj bo pralna! Celotno ozadje pa naj ne bo tako pretežko in preveliko, saj ga boš občasno moral stlačiti v pralni stroj. smile Tkanina naj bo gosto tkana in po površini matirana, da ne odbija svetlobe. Odlično se obnese žamet, a je tudi precej drag in težak (sledi, da moraš imeti močno stojalo za ozadje (najboljše kar stensko)).
Pa ne kupuj preozkih ozadij. Meni osebno je npr. širina 2,75 metra preozka. Dokler na 4 meterskem ozadju in višini vsaj 2,50 metra se da že normalno delati.
Drugače pa resnično dolgoročno kot studijska rešitev, je pa ozadje iz vinila (zelo težko, zelo obstojno) ali pa belo prebarvane stene in pralna tla, z neopazno izdelanim prehodom med steno in tlemi.
Zahvala: jakavoh
 0   

jakavoh @jakavoh 31. Avg 2012, 21:06

Porkoja najlepša ti hvala za izčrpen odgovor.

Verjetno bom kupil navadno blago večje garniture kar v trgovini z metražnim blagom. Za začetek bi znalo biti ok.

Zanima me še za slikanje produktov ali modelov imam dosti 3 velike luči ( dve ob straneh in eno od zgoraj, ali potrebujem še kakšno več?) Morem še na kaj posebnega paziti pri slikanju produktov? Namreč rad bi se vrgel v te vodo, ampak sem še čistu na začetku s slikanjem produktov in vem bol malo. Kakšna koristna informacija mi nebi škodovala.
Hvala ti še enkrat biggrin
 0   

Jernej Lasič @Sviri 31. Avg 2012, 23:19

Še tukaj poglej...

http://foto-klik.si/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=66&Itemid=71&lang=sl
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

jakavoh @jakavoh 7. Sep 2012, 18:02

Hvala za odgovor.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati