0   

Grega @Greegor 10. Sep 2012, 23:04

Živjo. Zadnje čase veliko prodajam opremo preko bolha.com in sem opazil da sem večkrat dobil zanimanje od nekoga iz Anglije kateri kopuje fotoaparat za sina ki je v Afriki. Še je mogoče to komu znano?

Zanimivo da je prvi mail poslan iz:
[email protected]
Potem pa odgovori iz:
[email protected]

Pa še text:

x: Hello, i am interested in buying your item,let me know the total cost of the item and get back to me with the full specification and the condition of the item. Regards

y: From where are you?

x: Thanks for the reply,am from England and i wanted to buy the Canon Camera for my son who is already in Africa(Nigeria) for a Agricultural project.So i will offer you Eur1,700 for the total cost of the item plus shipment via Post Office to Nigeria.

More also,i can only transfer the money via bank to bank transfer your bank account and let me have your bank details so that i can proceed with the payment via my bank.

I hope to hear from you soon.
Regards
 0   

iztok @izo 11. Sep 2012, 00:16

zumba nategi. ne nasedaj, kljub temu, da ti zagotavljajo, da prej nakažejo denar ipd. na koncu bo polno nekih opravičil, ti pa brez robe..
 0   

Aleš @lial 11. Sep 2012, 06:02

Tako, kakor je že zapisal 'izo', te vrste 'ponudbe' so namenjene samo temu, da te oropajo.
Pri nekoliko večjih zneskih na Bolhi je to običajen pojav, jaz sem dobil vsaj tri takšne ponudbe.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 11. Sep 2012, 12:15

tako je ja...par takih sem že sam prijavil na bolhi in so jim onemogočili dostop... tako, da najbolje, da jih kontaktiraš...
 0   

ogabe @ogabe 11. Sep 2012, 12:17

Naj ti poslje preko Western uniona pa je in ko dobis denar, ji posljes aparat. laugh
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

abo01 @abo01 11. Sep 2012, 14:05

Saj ti denar preko Paypala nakažejo, kodo pa dobiš, ko on dobi robo.
 0   

Grega @Greegor 11. Sep 2012, 15:28

Ampak vseeno.. cena je bla 1600, zakaj bi on meni dal 1700 za 1400 vredno stvari? biggrin
 0   

iztok @izo 11. Sep 2012, 16:19

lej, smo imeli en tak primer na šihtu, je bil šef pameten, ko je hotel prodat prenosnik prek bolhe. povedal sem mu točno to, kar sem tukaj, ampak ne, je blo treba rinit, pa si dopisovat (npr. ni mu potegnilo, da kaj bo človek delal z originalnimi slo windowsi ipd), no kuncu pa je vseeno začel malo sumit, ko bi treba denar dobit oz poslat notebook ven. je še pravi moment prišel k pameti..
bolha je polna teh nategov, ker jih noben očitno ne sankcionira. sem nekaj cajta opozarjal tudi administratorje, zdej se mi pa ne da več, ker bi lahko to sami delali, ker vzorec se ponavlja in točno veš, kdo in kdaj nateguje (čeprav so tudi bolj zviti včasih). če ti ne alarm začne piskat, ko ti recimo nekdo ponuja 5 mark3 za 500€ ipd, potem tudi ni pomoči.
 0   

porkoja @porkoja 11. Sep 2012, 17:34

Že precej staro ampak skrajno zabavno ter poučno kako tovrstna prevara deluje:
http://www.zug.com/pranks/powerbook/
in še ena podobna, ki je sledila po originalni ideji:
http://www.notla.com/archives/2010/07/nigerian-scammer-gets-a-laptop-from-me/
 0   

Miha @biturbo 11. Sep 2012, 18:14

Tule je holy grail teh zgodbic, če se vam da brat:
http://www.419eater.com/
 0   

bsphoto @bsphoto 12. Sep 2012, 19:29

Enako se je meni zgodilo.
Hvala da si postala, tudi Sasa Katava.

Je samo en dan razlike, upam da ni to samo en nesrecnik, ki si res zeli dobit ta fotoaparat za sina smile

Hi MOJE IME
Thanks for the reply,am from England and i wanted to buy the Nikon Coolpix for my son who is already in Africa(Nigeria) for a Agricultural project.So i will offer you Eur400 for the total cost of the item plus shipment via Post Office to Nigeria.

More also,i can only transfer the money via bank to bank transfer your bank account and let me have your bank details so that i can proceed with the payment via my bank.

I hope to hear from you soon.
Regards
 0   

bsphoto @bsphoto 12. Sep 2012, 19:34

Sigurno je scam: e-mail, ki sem ga dobil od banke (jaz sem na zalost nasedu tolko, da sem mu dal moje podatke o banki in mojemu racunu) ima eno veliko napako. Kontakt od banke im totalno neveljaven e-mail, ker ima celo + (plus) znak tako da bala... upam da nebom nasrkal zaradi tega.

Lp.
 0   

Grega @Greegor 12. Sep 2012, 21:28

Meni mogoče nebi blo niti čudno če nebi v kratkem času dobil dva enaka maila.. tako da se pazite biggrin
 0   

andyz @andyz 13. Sep 2012, 16:04

Vsaka ponudba, ki je nad pričakovanji, je sumljiva.
Če zastaviš ceno na 500.- oni pa ti ponuja 600.-, je definitivno nateg.

Sem pa ta teden dobil mail od profesorja iz tujine, mimogrede je predsednik strokovnega evropskega združenja, ki ga poznam. Pisalo je, da je ma kratkih počitnicah v Španiji in da so ga povsem oropali - vzeli dokumente in denar.
Avion da ima čez 6 ur. Sedaj prosi, če mu lahko kdo finančno pomaga, da plača hotel, ker ga sicer ne pustijo stran ...

Na srečo sem mu poslal mail z vprašanjem, kako je s tem. Takoj je odgovoril, da so mu vdrli v poštne naslove.
No, tako, domišljija "nategovalcev" je brezmejna, "nategnjencev" pa menda tudi ne zmanjka.
 0   

Grega @Greegor 14. Sep 2012, 14:31

Zanimivo da vsi kopujejo za svoje sinove laugh

Hello,
sorry for the late reply.it was due to the nature of my job.my name
is Mrs sharon James.I live in liverpool, I
Want To buy the item for my son,.Let me know the total cost plus
shipment via EMS speed post or dhl
Here is the address the item Will be sent to

Name: olaposi
Address: 11 hope road,
City:ibadan
Country: oyo state
Zip Code: 23402
Country: Nigeria
Phone: +234 8130062020

Here is information I will Need for the payment
Your Bank Name:
Account Name:
Account number:
IBAN number:
Swift code / BIC:

Thanks and Hope to heard from you soon

Mrs. sharon James

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati