kleb je napisal/a: |
28-300mm ima šibko točko na tele koncu, sicer pa menda ni dosti slabši od 24-105mm.
Sviri, kaj nabaviš, je odvisno od denarja, ki je na razpolago. Udobno fokusiranje, ko imaš vedno na razpolago ročno popravljanje brez prestavljanja stikal, je vredno svojega denarja, če ga imaš. Dobra zaščita pred vlago pa tudi... Amater ali ne amater, če si lahko privoščiš objektiv, ki si ga želiš, potem ga boš kupil; pa če se ostali na trepalnice postavijo... |
Sviri je napisal/a: |
Moje mnenje je, da brezveze kupuješ 6D + Canon 28-300, če lahko vzameš 5dmk2 + Tamron 28-300 in ogromno prišparaš. Če pa iz principa hočeš imeti "belega", potem pa pač kupi. Meni se zdi za amaterja, kar očitno si, škoda denarja. |
bade25 je napisal/a: | ||
No taka mnenja imam rad...... Torej 5dmk2 je prava odločitev, principi me ne vodijo, torej mi "bela" barva ni prioriteta:)) Ampak še vedno sem pri objektivu. Torej 28-300 je zame kot amateju vstran vržen denar, a je kakšna druga opcija pri Canonu, da pokrijem to kar bi želel, razen Tamrona. Mislim da je ni...Dejansko se bom potem moral omejit na EF-S 18-200f/3,5-5,6 IS, ki pa ga bom lahko uproabljal samo na 7D. Video pri 5DmkII? - pozabi, moja napaka... Je pa kar nekaj filmanja, recimo iz kakšnega potovanja prinesem 1500 slik in cca 2 uri filma, to doma obdelam in naredim neko smiselno predstavitev, cca 45 minut, kjer je kakšnih 250 slik in 20 minut filma. Prioritete? to je problem pravzaprav jih ni.....potovanja, športni dogodki (Planica, ATV dirke, smučanje, odbojka), tu in tam kakšno odprtje razstave ali kakšen drug event, portreti, no pa sem zajel vse:)) .....in če bi želel imeti vse oh in sploh in mi ne bi bilo mar za denar, potem bi šel v prvo trgovino in rekel, dajte mi vse najdražje, pa bi bilo in verjetno ne bi pisal in spraševal vas tukaj za mnenje. Je pač tako, da imam možnost te stvari si nabavit in ko prebiram vaše poste vedno pravite - je*eš body, kupi vrhunski objektiv, no in zato sprašujem za njega. Hvala še enkrat! |