0   

jakc3 @jakc3 28. Sep 2012, 19:16

Pozdravljeni!

Kateri fotoaparat ponuja več za ceno, uporabljal bi ga izključno samo za fotografijo, predvsem slikanje narave, portretov in arhitekture. Glede objektiva sem pa razmišljal o nikon DX 18-200 mm, za canona pa sploh ne vem katerega bi.

LP
 0   

Peter @saintek 28. Sep 2012, 20:10

Sam imam nikona d7000 in sem prezadovoljen. Torej glas zanj biggrin
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 28. Sep 2012, 22:15

Vsak ima pluse in minuse. Canon ima gibljiv touchscreen LCD ekran, tako da ni problem slikati iz katerekoli perspektive in ne videti, kaj se ujema v kader. Nikon pa ima 39 točkovni sistem, canon samo 9. Canon ima tudi več MP in je cenejši.

Glede objektiva pa za začetek kakšen univerzalen kit objektiv, kasneje pa vidiš, kaj še rabiš. Odvisno seveda, koliko si pripravljen investirati.
 0   

Tomaž @lazarus 29. Sep 2012, 07:39

Nevem zakaj primerjaš ta dva modela saj če želiš pravo primerjavo moraš primerjat ali Nikon d7000 in Canon 60d alil pa Nikon d5100 in Canon 650d. Ker edino ti pridejo z funkcijamio skupaj pa še cena je nekako identična, potem se pa samo odločiš ali ti je bolj všeč Nikon tabor ali pa Canon, ker nikjer neboš veliko falil.

LP smile
 0   

komar89 @komar89 30. Sep 2012, 14:22

Če štartaš z nule bi med tem dvema izbral nikona. Še boljša varianta pa po mojem mnenju rabljen canon 40D, 50D kateri so izredno poceni ali recimo nikon D90, D300 razliko v denarju pa v boljše steklo, ki naredi največjo razliko v sami kvaliteti. Predlog: Tamron 17-50 2.8 brez VC standard objektiv in sigma 8-16 narava, arhitektura, dokaj namenski objektiv. Če greš na nikona pa namesto tamrona lahko tudi nikor 18-105 še bolj univerzalen objektiv ki je pa brez fiksne zalonke. Bi se pa jaz izogibal nekih ultrazoom 18-200 objektivov, čeprav za neko splošno slikanje znajo biti kar zanimivi...ni menjavanja. Je pa spet čisto odvisno kaj komu odgovarja.
šank, drš me, jst te bom spustu...
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 30. Sep 2012, 15:37

D7000 je zelo fino in se ga da hitro navadit... se pa strinjam s predhodnikom, da je fajn kupit kaj rabljenega in investirat več v objektive... stestiraj canona pa nikona pa tisti, ko ti bolj leži je pravi ane smile zgrešit ne moreš veliko...

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati