Pred kratkim sem lansiral spletni projekt Digital Camera Database (www.digicamdb.com).
To je stran, ki je fokusirana na senzorje in ponuja podatke (velikost senzorja, pixel pitch, pixel density, itd.) za več kot 3200 digitalnih fotoaparatov, ki jih je mogoče med sabo tudi grafično primerjati.
Stran še dograjujem in pedenam, zato bi zelo cenil vaš feedback. Veselilo bi me, če bi si jo ogledali in podali svoja mnenja, najsibodo pozitivna ali negativna.
Hvala za vaš čas, še posebej pa hvala Lucifixu, ki mi je dovolil tole objaviti.
Tole sem trenutno res na brzino preletel. Stran je dobro zasnovana, pregledna in informativna. Hitro sem pogrešal možnost klika na senzor v bazi znanja, da bi lahko videl kateri fotoaparati ga uporabljajo. Morda v prihodnosti dodaš še mobilnike? Prav tako nisem zasldeil, če kje navajaš proizvajalca senzorja, ker vem, da določeni proizvajalci fotoaparatov vgrajujejo senzorje drugih proizvajalcev.
Toliko na prvo žogo, overall zelo dobra stran. Če utegnem sem še sprehodim čez stran in pošljem dodaten feedback.
Bravo gregorb! Zelo všečna stran z ogromno koristnimi podatki.
Nikoli ne bi rekel, da je to zasnoval in izdelal domač človek. Tako profesionalno in tuje deluje... Odlično res!
Edino pripombo bi imel na točnost nekaterih podatkov, ki so zbrani za aparate. Recimo Canon EOS 20D; podatki trdijo, da ima electronic viewfinder in ne omenijo Bulb možnosti pri hitrosti zaklopa. Če bom še kaj našel, pa še povem...
@kleb: Stvar je taka, da so specifikacije bolj sekundarnega pomena, glavni fokus je na senzorskih karakteristikah, ki so bile (vsaj v veliki večini) double checked. Kot sem omenil, sem bazo gradil sam iz več virov, vsake točke za vsak fotoaparat pa tudi nisem šel preverjat (jih je preveč), tako da se bo tu pa tam verjetno še našla kaka nedoslednost. Hvala za pripombo.
Podoben 'bug', kakršnega je odkril kleb, sem našel tudi jaz - ob primerjavi A850 in A77 (Sony), obema vpiše 'pentaprism', če pa obrnem vrstni red primerjave pa 'electronic'.
Ob vračanju na prejšnjo stran, postane kolona izbire aparata iste znamke prazna, če se izbere drugo znamko pa spet deluje.