Pozdravljeni, kupil bom enega od teh dveh objektivov. Uporabljam canon 550d in bo večinoma v rabi za snemanje, kar pomeni ročno ostrenje in tako AF hitrost ni tako pomembna, je pa pomembno kako tekoče delata zoom in fokus obroček.
Kupujem rabljeno, torej me zanima kater je dolgoročno bolj zanesljiv. Ponudbe, ki jih imam zaenkrat so take, da je sigma cca 50€ cenejša kot tamron. Oba sta pa brez optične stabilizacije.
LP
hvala, glede na ocene po netu bo najverjetneje kar tamron padel...razen, če ma kdo še kak res pameten komentar za sigmo.
Me pa te sigme malo medejo...brez OS-ja sta dve verziji, macro in ne macro, medtem ko naj bi bila macro verzija optično velik boljša kot tadruga. Pravtako ima menda navoj za filter 72mm, medtem ko ima tadruga 67mm.
72mm pa naj bi bil eden izmed ostrejših objektivov v tem razredu.
nope, prav trije različni z 2.8 blendo bi naj bli. stara verzija, ki ni macro in ima 67mm navoj in potem 72mm navoj verzije z OS in brez. Večino teh, ki se prodajajo pri nas na bolhi sem pa videl da ima 67mm navoj.
Gledam pa itak sam te s fiksno blendo čez cel zoom, tako tamron kot sigma, ker drugo mi pri videu ne pride v poštev.
LP