Konec meseca se mi obeta fotografiranje večje zabave+seta. Naročnik bi potreboval okoli 50 najboljših fotografij, katere bi moral tudi dodatno obdelati. Zadeva mi bo vzela eno popoldne (slikanje seta)+en večer (slikanje zabave) + sigurno 2 popoldneva za postprodukcijo. Zanima me koliko se računa za tako zadevo?? V mislih imam sigurno par 100eur samo nevem koliko. Vsak nasvet bi bil dobrodošel.
Če imaš fotografski s.p. potem bi že sam moral vedeti koliko se da iz tega iztržiti... če pa se s fotografijo ukvarjaš zgolj ljubiteljsko, da ti po možnosti še "s strani kaj kapne v žep", potem ti svetujem previdnost. Zadnje čase namreč berem na FB jokcanje priložnostnih foto zaslužkarjev, da sta jih davčna in tržna inšpekcija grdo oglobili.
Hvala za nasvet vendar ne bom delal na črno:) nevem koliko lahko iztržim, saj česa podobnega še nisem delal, da se razumemo-ne gre za navaden pijanski party v enem izmed klubov
Hvala za nasvet vendar ne bom delal na črno:) nevem koliko lahko iztržim, saj česa podobnega še nisem delal, da se razumemo-ne gre za navaden pijanski party v enem izmed klubov
OK, potem računaj med 20 - 30€ po fotki (odvisno za koliko se boš uspel pogoditi).
Veliko preveč časa nameravaš porabiti za postprodukcijo. Ta čas ne samo razpolovi ampak ga zmanjšaj za več kot 4-krat in boš lahko ali računal manj, ter bil naročniku še bolj (dolgoročno) dostopen in zanimiv za sodelovanje ali pa računal enako in več čistega zaslužil.
Pri 50-ih končnih in najboljših fotografijah, postprodukcije ne bi smelo biti več kot za 2-3 ure. Največ efekta pri ogledovalcih pa fotografije ustvarijo, če jih prejmejo le nekaj ur ali maksimalno en dan po zaključenem dogodku.