0   

robert @robz 15. Okt 2012, 19:45

Konec meseca se mi obeta fotografiranje večje zabave+seta. Naročnik bi potreboval okoli 50 najboljših fotografij, katere bi moral tudi dodatno obdelati. Zadeva mi bo vzela eno popoldne (slikanje seta)+en večer (slikanje zabave) + sigurno 2 popoldneva za postprodukcijo. Zanima me koliko se računa za tako zadevo?? V mislih imam sigurno par 100eur samo nevem koliko. Vsak nasvet bi bil dobrodošel.

p.s. firma je dobro stoječa
 0   

Dule @DuleB 15. Okt 2012, 21:32

Če imaš fotografski s.p. potem bi že sam moral vedeti koliko se da iz tega iztržiti... če pa se s fotografijo ukvarjaš zgolj ljubiteljsko, da ti po možnosti še "s strani kaj kapne v žep", potem ti svetujem previdnost. Zadnje čase namreč berem na FB jokcanje priložnostnih foto zaslužkarjev, da sta jih davčna in tržna inšpekcija grdo oglobili.
Dušan Brezovnik
 0   

robert @robz 15. Okt 2012, 22:38

Hvala za nasvet vendar ne bom delal na črno:) nevem koliko lahko iztržim, saj česa podobnega še nisem delal, da se razumemo-ne gre za navaden pijanski party v enem izmed klubov
 0   

Dule @DuleB 16. Okt 2012, 09:56

robz je napisal/a:
Hvala za nasvet vendar ne bom delal na črno:) nevem koliko lahko iztržim, saj česa podobnega še nisem delal, da se razumemo-ne gre za navaden pijanski party v enem izmed klubov

OK, potem računaj med 20 - 30€ po fotki (odvisno za koliko se boš uspel pogoditi).
Dušan Brezovnik
 0   

porkoja @porkoja 16. Okt 2012, 10:57

Veliko preveč časa nameravaš porabiti za postprodukcijo. Ta čas ne samo razpolovi ampak ga zmanjšaj za več kot 4-krat in boš lahko ali računal manj, ter bil naročniku še bolj (dolgoročno) dostopen in zanimiv za sodelovanje ali pa računal enako in več čistega zaslužil.
Pri 50-ih končnih in najboljših fotografijah, postprodukcije ne bi smelo biti več kot za 2-3 ure. Največ efekta pri ogledovalcih pa fotografije ustvarijo, če jih prejmejo le nekaj ur ali maksimalno en dan po zaključenem dogodku.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati