Ok, to je še boljše in lažje razumem situacijo.
Kot prvo, če hočeš imeti ozadje dovolj svetlo oziroma res belo, ga moraš smešno rečeno - prežgati. To narediš tako, da vanj usmeriš, preprosto povedano, intenzivnejšo svetlobo od tiste s katero boš osvetljeval predmet (svečnik). Jaz delam tako, da v ozadje usmerim eno do štiri bliskavice (odvisno kako veliko je ozadje). Za svečnik bi bila dovolj zgolj ena ali pa katera od teh luči. Luči oziroma bliskavice je dobro v ozadje usmeriti tako, da imaš enakomerno osvetljeno (prežgano) in čim manj oziroma najboljše nič uhajajoče svetlobe na predmetu (ali npr. osebi), ki ga fotografiraš.
Potem iz sprednje strani pa osvetliš lahko že samo z eno lučjo ali bliskavico. Jaz sem po tistem, ko sem začel fotografirati s štirimi bliskavicami, spoznal, da si samo kompliciram življenje po nepotrebnem. Danes za osvetlitev predmeta ali modela ne potrebujem več kot dveh virov svetlobe, izredno redko tri (v kolikor osvetljujem še od zadaj, t.i. rim light).
Predmet pa osvetliš skozi softbox, ki ustvari zelo mehko in enakomerno svetlobo, mogoče ga postaviš rahlo levo ali desno od osi objektiva in predmeta fotografiranja in nekoliko pod naklonom navzdol.
Seveda pa je postavitev virov svetlobe povsem po želji kakšno osvetlitev in efekt svetlobe na predmetu želiš.
Potem pa vidiš ali potrebuješ še kaj, še dodaten vir svetlobe ipd. Jaz si za (do)osvetlitev kontra strani pomagam z odbojnikom bele barve.
Za končen izgled fotografije pa igra veliko vlogo moč luči oziroma fleša, velikost softboxa in oddaljenost softboxa od predmeta.
Ter seveda kompenzacija med svetlobo, ki osvetljuje ozadje in svetlobo, ki osvetljuje predmet.
Tu je pa potrebna pravilna nastavitev in vaja.
Evo še en link, ki se mi zdi primeren tej temi in ga je Google pokazal med prvimi zadetki...
http://photoflex.com/pls/do-it-yourself-passport-photos-with-the-first-studio-portrait-kit