0   

Gregor Grm @gg91 4. Nov 2012, 19:48

Torej odločam se za nakup makro objektiva pa me zanima če je prvi toliko boljši od 60mm verzije, predvsem me zanima glede IQ. Prosim za nasvet, najraje od tistih, ki imajo izkušnje z obema. Zanima me tudi kako se obneseta v različnih okoliščinah (npr. ne samo za uporabo v makro fotografiji)

Hvala za odgovore.
 1   

misfits @misfits 4. Nov 2012, 20:00

Imam oba, v kvaliteti slike bi rekel, da ni neke razlike.
100 precej več uporabljam, ker z večjo goriščnico dobiš manj ozadja in bolj zamegljeno, pa IS velikokrat prav pride.
60 je pride prav, ko ni veliko prostora in je 100ka predolga (redko). Ali pa pri uporabi fleša s softboxom, je tudi lepše osvetljeno, če je softbox bližje motivu. Pa 60ka je super, če hočeš delat večje povečave, ker dobiš precej veliko povečavo z uporabo vmesnih obročkov (je treba kupit take, da grejo gor ef-s objektivi, ker na ene grejo samo ef).
Zahvala: gg91
 0   

Gregor Grm @gg91 4. Nov 2012, 20:03

Ok hvala, bom še šou prej oba probat da se bom lažje odločo.
 0   

Gregor Grm @gg91 7. Nov 2012, 10:45

Mogoče bom komu tečen sam gre se da mam določen budget. Zanima me če so še kake alternative tema objektivoma; približna enaka kavost slike itd., ker če vzamem 100 L IS spučem skor vse gnar. Tak da če mi lahko kdo kaj svetuje bi mu bil ful hvaležen.
 0   

Dule @DuleB 7. Nov 2012, 13:40

Lahko pa se odločiš tudi za Canon EF 100mm Macro USM, ki je cenejši od L izvedbe z IS. Tresenje rok potem pač kompenziraš s stativom, krajšim časom ali uporabo bliskavice...
Dušan Brezovnik

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati