0   

Gašper @Gapiii 7. Nov 2012, 12:48

Do cca. 200eur? Rad bi pa da je okoli 10" ekran. Rabil bi jo predvsem za pregled slik in brskanje po netu.

Vsa mnenja dobrodosla.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 7. Nov 2012, 13:10

Ni glih 10" ampak je pa 7" Google Asus Nexus 7... mislim da je od 200-250max
Uporabljam ga sam... dslr lahko prožim preko nje s kablom tako, da ne rabim prožilca in še več... lavfa več kot hitro in je zelo priročna za na pot v kakšnih hlačah jo lahko še "zbašem" v zadnji žep =) imel sem 10.1 samsungovo tablico in pa Asus eee pad 10.1 in moram rečt da tale nexus 7 je res hiter glede vsega + baterija mu zdrži realno dolgo se pravi okoli 10-12 ur na povne uporabe, filmi, glasba, predvsem pa brskanje po internetu.

Za ta denar je to ogromno muzika in konkurira marsikateri tablici, ki je še vsaj enkrat dražja...

tako da priporočam thumbsup

lp!
 0   

Gašper @Gapiii 7. Nov 2012, 14:08

280eur je nov 16gb kar je preveč. Potem dodam 20eur pa preko amazona naročim taba 2 10.1 smile
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 7. Nov 2012, 14:11

za 250€ sem kupil novega z garancijo še zapakiranega na bolhi... Pa ziher bodo cene še padle ali pa so že...
Poglej malo teste pa hitrost pa tko... 10.1 Tab je meni kar pošteno štekal, ko sem ga nekaj zafilal... Tega sem pa tudi že zafilal pa deluje neverjetno smile no saj nenazadnje odločitev je tvoja...
Samo svetujem smile

lp!
 0   

porkoja @porkoja 7. Nov 2012, 17:17

Sicer bom nekoliko izven teme, saj OP sprašuje po zaslonu velikosti 10,1'', pa vseeno, če želi kdo nizkocenovno in dokaj hitro ter fleksibilno tablico, sem jaz nedavno nazaj kupil prek eBaya tablico, ki se prodaja pod imenom "MID VIA8850".
Polno ime pod katerim sem kupil svojo je "MID VIA8850 7" Tablet PC Android 4.0 Cortex A9 512MB 4GB CPU 1.5GHz ".
Vsake toliko časa potekajo avkcije in jaz sem dolgo časa spremljal in jo uspel kupiti za 70 evrov. Kolikor sem gledal, cene končanih avkcij presegajo tudi 150 evrov.

Zadeva je za svojih 512 MB RAM-a in 1,5 GHz procesor, neverjetno hitra.
Zaslon super občutljiv na dotik, seveda Android omogoča prilagajanje v neskončnost, določitev občutljivosti itd.
Moj primarni namen je bil, da bi imel s seboj, ko fotografiram zadeve, ki vljučujejo ljudi, mini prenosen in dovolj velik displej s katerim bi takoj modelom pokazal kaj je nastalo. In dobil sem zelo veliko več kot samo to.
Povezljivost na internet je odlična, prav tako gladko teče predvajanje HD filmov,, povezljivost prek USB z drugimi napravami itd. Aplikacije in igre (priznam, Ninja Fruits me je kar zasvojil hehe) tečejo hitro in gladko, prav tako listanje med fotografijami. S 16 GB micro SD kartico sem nadgradil po defaultu skop spomin za zapis podatkov, za 15 evrov sem dokupil še ličen trd etui in zadeva je dokončno uporabna. Baterija ni kaj preveč zmogljiva in pri vklopljenem bluetooth, Wi-Fi omrežju in stalno vklopljenem zaslonu, zdrži le toliko, da se lahko odvrtiti celoten uro in pol trajajoč film ter še ostane kakšnih 15-20 minut delovanja Pri izklopljenem Wi-Fi in bluetooth pa zadeva zdrži kar nekje 5-6 ur. V kolikor ga dam na "spanje", ostane v spečem stanju 3 dni in 2 noči, preden dokončno ugasne.
Skratka, če imaš na avkciji srečo, je lahko za malo denarja zelo veliko muzike. smile
Jaz sem seveda šel precej na rizik, saj je prodajalec imel veliko negativnih odzivov (predvsem zaradi dolgih časov dostave), potem so pa pošiljko še prestregli naši cariniki in zanjo zahtevali 11 evrov pa tudi komplicirali zaradi dodatnega pretvornika iz USA v EU vtičnico, ker ni po CE standardih. smile Ko sem jim pojasnil, da ga lahko vržejo stran, saj ga ne mislim uporabljati, ker bom napajalnik predelal na EURO vtič, so ga vendarle priložili poleg. Samo hvaliti jih je potrebno in v vsakem drugem stavku napisati "se opravičujem", pa takoj popustijo hahaha.
Tako. Če koga zamika, imate komplet podatke od začetka do konca. Srečno!
Vsekakor pa je ta tablica, samo alternativa. Valda, da je Nexus za svetlobna leta boljša. Ampak kdor potrebuje nekaj cenejšega za osnovna opravila na terenu, je lahko MID VIA8850 po primerni ceni, odličen nakup.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati