Tudi sam imam dovolj besed naše politične srenje in sem čedalje bolj zaskrbljen za naše najmlajše. Po pretresljivem branju članka ene od učiteljic o lačnih otrocih v slovenskih šolah, ki je prišel na družabna omrežja sem se odločil, da imam dovolj besed. Fotografi naj bi bili ljudje s prefinjenim čutom za estetiko. Beseda estetika ni naključno podobna besedi etika. In etika, kolikor je je še ostalo v sodobni družbi, je lahko razumljena kot splošno teoretično in racionalno utemeljevanje moralnosti. In zame je edino moralno, da med najmlajšimi ni lačnih. Hrana je, poleg vode, osnova za preživetje in razvoj. Lačni ljudje postanejo nemoralni iz preprostega razloga, instinkta po preživetju. Zato je izjemno pomembno, da mali možgani niso podhranjeni, če želimo nivo etike v naši družbi ohraniti.
Tukaj sem se odločil, da preidem od besed k dejanjem, ob tem pa potrebujem pomoč. Stopil sem v kontakt z ravnateljico ene od novomeških osnovnih šol in ji predlagal organizacijo dobrodelne dražbe fotografij v korist socialno ogroženih otrok. S prodajo fotografij bi se omogočilo malico vsem otrokom, katerih starši jim tega osnovnega obroka niso več sposobni omogočiti. In tukaj potrebujem vašo pomoč.
Vse, ki bi bili pripravljeni odstopiti kakšno svojo fotografijo pozivam, da me kontaktirate na ZS. Tam bomo dorekli pogoje in vse ostale podrobnosti.
(Od)Stopimo skupaj!