0   

NikonCanon @NikonCanon 25. Nov 2012, 20:22

Torej, kot v naslovu napisano, bi menjal/prodal svojo Nikon opremo za Canon!

Pri tem me zanima vaše mnenje, se splača? Kakšne menjave, če že, bi sploh bile smiselne?

Trenutno si lastim D7000 s kit 18-105, 50 1.8G, Tamron 90 2.8 Macro, Tamron 17-50 2.8 VC.
Imam še tudi SB-700 speedlight.

Je kje kak interisent, ki bi menjal svojo Canon opremo za mojo?
Opcija je tudi, da bi celotno opremo v kompletu prodal!

Seveda je vse v 1-A TOP stanju!

lp
 0   

Miran @FotoFrikk 25. Nov 2012, 21:20

Ne vem če bo kdo hotel za aparat Nikon D7000, za katerega se pričakuje zamenjava in ki ga je mogoče novega kupit že za nekaj več kot 700EUR, saj so cene kar padle kakšen pameten canon ponudit, mogoče EOS 600 ali EOS650 na zamenjavo za kaj iz višjega CANON ( eos 60D, 7D, 5D...) pa lahko kar pozabiš....
 0   

Grega @Greegor 26. Nov 2012, 13:46

Se najdejo menjave, stem da boš dobo majn opreme, kot si mu jo ti dal.
 0   

Ratter @Ratter 26. Nov 2012, 14:42

Ne menjavaj Nikona za Canon.
Jaz imam Canona.
Načeloma boš menjal vodo za H20.
 0   

porkoja @porkoja 26. Nov 2012, 15:28

Jaz ne vidim smisla menjave. D7000 je zelo dodelan aparat pa tudi ostala oprema, ki jo imaš, je povsem v redu.
Lahko zaupaš zakaj bi menjal Nikona za Canona? Kaj ti na Nikonu ni všeč, pa si videl/slišal ali zgolj domnevaš, da bi s Canon opremo dosegel?
 0   

Sašo @HRCo 26. Nov 2012, 16:42

jaz na tvojem mestu nebi menjaval .. nikon d7000 je čist super body.. manjka ti kvečjemu kak dober objektiv..
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 26. Nov 2012, 17:04

jaz sem šel iz d7000 na 7D in sem res zadovoljen... te čist razumem kako je pač matra te biggrin
Dobiš manj iz menjave tako kot je rekel greegor ampak važno, da se ti bolje počutiš...

lp dober "deal" ti želim!
 0   

NikonCanon @NikonCanon 29. Nov 2012, 08:36

Tole sem pripravljen sprejet, da bom dobil manj opreme, kot jo dejansko imam sedaj.

Kar se D7000 tiče, N1 body, razen FF senzora in odzivnosti, kar se mi zdi, da mi ni všeč pri tem.
Problem je tud z focusom v malenkost slabših pogojih.. ni je huje, ko se ti "model" postavi, ti pa nemoreš fotkat, ker ne dobiš focusa... smile In pol traja.. in traja, da dobiš focus.. smile

Kolk sem imel priliko Canon testirat.. (govorim o 5D seriji), je kr opazna razlika. Sicer je res, da ne primerjam istih razredov, a sem malo zbegan kar se Nikona tiče in FF aparatov.

Če kupim D800, sem primoran še dokupiti nove kompomente za računalnik, kar finančno sploh ni možno izpeljati.
D600.. ne pridobim glih veliko razen FF senzora... o D700.. pa nekak ne razmišljam več.

Pa hvala vsem, ki ste zgoraj pokomentirali!
 0   

Gligorij @SoulMan 29. Nov 2012, 08:44

NikonCanon je napisal/a:

Kar se D7000 tiče, N1 body, razen FF senzora in odzivnosti, kar se mi zdi, da mi ni všeč pri tem.
Problem je tud z focusom v malenkost slabših pogojih.. ni je huje, ko se ti "model" postavi, ti pa nemoreš fotkat, ker ne dobiš focusa... smile In pol traja.. in traja, da dobiš focus.. smile

Kolk sem imel priliko Canon testirat.. (govorim o 5D seriji), je kr opazna razlika. Sicer je res, da ne primerjam istih razredov, a sem malo zbegan kar se Nikona tiče in FF aparatov.

Z menjavo tega za Canon tudi ne boš imel FF senzorja in bistveno večje odzivnosti, ker 5-ke ti ne bo nihče dal za tole. Glede fokusa - si prepričan, da je težava v aparatu? Sem skoraj 100%, da še v tako slabih pogojih bi vsaj sredinska točka morala najti fokus (nisem pa 7000-ke nikoli držal v rokah...).

Če potrebuješ odzivnost, dober fokus in FF, potem ti je pri Nikonu na žalost trenutno daleč najboljša izbira 700-ka.
 0   

NikonCanon @NikonCanon 29. Nov 2012, 08:46

SouldMan, v bistvu se vedno bolj obračam k prodaji celotne opreme, ker menjal itq noben nebo smile

A bi še vedno priporočali nakup 700tke?? v bistvu isti letnik kot 5DmkII ane?
Problem je tud, če kupim Nikon FF body, so objektivi useless biggrin
 0   

andyz @andyz 29. Nov 2012, 09:11

Tale primerjava Nikona s Canonom je zgrešena.
Najprej je treba primerjati med sabo podobne stvari, ne pa tako kot tukaj, da primerjaš en fotoaparat z drugim, ki je najmanj za razred višje ali nižje.
andyz
 0   

NikonCanon @NikonCanon 29. Nov 2012, 10:29

sej pravim, da je primerjava bila z razredom višje smile Hotel sem samo povedat, da bi rad počasi prešel na FF smile In s tem na pro body smile
 0   

AirM @AirM 29. Nov 2012, 11:42

Kot vidim imaš Tamron 17-50 2.8 VC.. Predvidevam da predvsem s tem fotkaš v slabi svetlobi.. Ne vem kako je s tvojim body-jem ker Nikona ne poznam, sam imam namreč Canon 50D in pa tega tamrona in vem pa da ta objektiv slabo fokusira v slabi svetlobi, pa tudi sicer AF ni ne vem kako zanesljiv v primerjavi z orginalnimi Canonovi objektivi. Imam namreč fiksnega 50 1.4 in pa 10-22 oba Canon in razlika je očitna. Fokus dela v vseh svetlobnih pogojih hitreje predvsem pa popolnoma zanesljivo, kar za Tamrona ne morem reči... Torej v tem primeru je vzrok samo v objektivu in nikakor ne v body-ju. Rešitev mojega problema je v nakupu originalnega 17-55 2.8 in mislim, da je tako tudi pri tebi.
 0   

NikonCanon @NikonCanon 29. Nov 2012, 11:44

AirM Hvala za odgovor! Bom stestiral kako kaj ostali objektivi odreagirajo v slabših pogojih.
 0   

NikonCanon @NikonCanon 1. Dec 2012, 16:27

Vprašal bi še.. če lahko kdo kako solidno ceno napiše za vso to opremo, v primeru da bi prodal kot komplet? Kolk mislite, da je vredno to vse skupaj? S tem, da je res vse očuvano, razen macro objektiva so vsi imeli filtre gor.
 0   

andyz @andyz 2. Dec 2012, 09:49

Za aparat 50% nabavne cene, za objektive pa 70% nabavne cene. Sedaj pa izračunaj.
Če boš dobil toliko, si lahko kar vesel.
andyz
 0   

Žiga @zcetrt 2. Dec 2012, 16:46

Zakaj bi moral kupovati novo strojno opremo za računalnik, če greš na FF Nikona, pri Canonu pa temu ne bi bilo tako?

Ali služiš s fotografijo ali ti je le hobi?

Ob prehodu na Nikon FF ti ostaneta polno funkcionalna Tamron 90 in Nikon 50. Ostali pa niso za stran, izgubijo pa smisel, se strinjam. Manjši izkoristek senzorja in iskala.

Mislim, da imaš zelo lep nabor objektivov in opreme. In da boš z menjavo sistema le na finančni izgubi. Čeprav za to trditev bi moral več vedeti o tvoji fotografiji.
4.
 0   

Gligorij @SoulMan 2. Dec 2012, 18:41

zcetrt je napisal/a:
Zakaj bi moral kupovati novo strojno opremo za računalnik, če greš na FF Nikona, pri Canonu pa temu ne bi bilo tako?

Zaradi 36mpix, ki jih premore D800.
 0   

NikonCanon @NikonCanon 2. Dec 2012, 18:49

Nov hardware zaradi velika števila mpix ja!

Sicer pa sem začel z poslom in trenutno živim samo od fotografije.
Fotografiram bolj kot ne portrete, po novem letu tudi poroke.
 0   

semic @semic 4. Dec 2012, 15:57

Če delaš portrete in poroke je po izkušnjah sodeč optimalna zgodba Fuji S5pro, pa še objektivov ne rabiš menjat:).
PS: Če kdo prodaja kakšnega se priporočam.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati