0   

JP_Freelance @JasminJPPorcic 4. Dec 2012, 22:30

Lep pozdrav. Zanima me kako bi nastavil foto aparat,da bi imel lepe večerne slike ter da bi lahko v jutranji meglici naredil lepe slike. Hvala za odgovor.
 1   

Gašper @Gapiii 4. Dec 2012, 22:32

ISO 200, f/5.6 1/100s
Zahvala: JasminJPPorcic
 0   

JP_Freelance @JasminJPPorcic 4. Dec 2012, 22:37

A bi mi lahko to mal bl natanč povedu kako se nardi ker sm totalni amater biggrin
 1   

Miha Fabijan @skopusnik 4. Dec 2012, 22:56

Težko ti bo razložu ker je bilo ogromno sarkazma bigrazz In tud kdo drug ti bo težko.
Vzemi navodila v roke in se igraj. Se boš največ naučil smile
Zahvala: JasminJPPorcic
Kdor kasneje zavira, je dalj časa hiter! smile
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 5. Dec 2012, 05:46

Najprej v roke kakšno knjigo o osnovah fotkanja, potem pa naprej.

Sicer pa odvisno kakšne večerne/nočne slike bi rad... Fleš je uporaben samo do nekaj metrov, za nočne slike bolj oddaljenih motivov pa so nastavitve in stativ ali 2 dcl (ali več) šnopca za mirno roko.
 1   

Aleš @lial 5. Dec 2012, 07:21

Jasmin: pri A33 je za začetek najboljše nastaviti vse na tovarniško nastavitev (to boš našel pri zadnji nastavitveni ikoni, na drugi strani - reset default)
Nato nastavi gumb zgoraj na opcijo 'auto+' (lahko tudi samo auto), postavi aparat na stojalo, če pa ga nimaš, bo dovolj kakšna ravna trdna podlaga, ali pa vrečka z grahom, ki se bo lepo prilagodila podlagi, aparat pa bo stal naravnost.
Sedaj preko 'Fn' gumba , na levi zgoraj nastavi proženje na 2 sekunde, poglej kaj je na ekranu, poravnaj in slikaj - pa ne pozabi potem prestavit na normalno proženje (kvadratek)

Tako boš dobil večinoma zelo dober posnetek, ker pa se boš kasneje verjetno poskušal naučiti kaj več, ti bodo nastavitve, ki jih je v tem primeru naredil aparat sam (in so najbolj idealne za tiste pogoje) pomagale za kasnejše odločanje, ko boš ti 'ukazal' aparati kako naj bo nastavljen.

Če je še kaj pa kar vprašaj.

P.S.: Žalostno je, da se s sarkastičnim nasvetom sploh kdo oglaša, pa čeprav lahko predvidevam da je ta osebek padel na svet že z vsem znanjem.
Zahvala: JasminJPPorcic
 0   

JP_Freelance @JasminJPPorcic 5. Dec 2012, 11:42

skorpijoncek66 je napisal/a:
Najprej v roke kakšno knjigo o osnovah fotkanja, potem pa naprej.

Sicer pa odvisno kakšne večerne/nočne slike bi rad... Fleš je uporaben samo do nekaj metrov, za nočne slike bolj oddaljenih motivov pa so nastavitve in stativ ali 2 dcl (ali več) šnopca za mirno roko.


Nočem bit nesramn... sam če svoje slike objavm na forumu vrjem da niso amaterske... treba met taletn ne pa sam znanja. Hvala
 1   

Gašper @Gapiii 5. Dec 2012, 12:24

Lial ne bit bolj papeški od papeža. Noben se ni rodil fotograf ampak je bilo v to vloženega kar nekaj dela in denarja. Fant naj vzame v roke prvo navodila od fotoaparata in se nauči osnove. Potem pa naj sprašuje taka vprašanja. Kljub temu, da bi mu povedal točen odgovor, zato kar želi se od tega nebi nič naučil oz. najlažje je, da ti vse na pladnju prinesejo ti pa samo škljočas in se na koncu imaš za fotografa.

Jasmin tebi pa priporočam, da si prebereš navodila od fotoaparata in potem še naučiš osnove fotografije. Ko boš razumel kaj pomeni moj odgovor zgoraj, ti bo vse takoj tudi lažje in ne boš postavljal takih vprašanj. In tako kot si rekel - rabiš talent in znanje. Vendar talent brez znanja ti ne pomaga kaj veliko. Brez muje se še čevelj ne obuje.

Lp
Zahvala: JasminJPPorcic
 0   

JP_Freelance @JasminJPPorcic 5. Dec 2012, 12:30

Use lepo in prov je to Gapiii, se da pa tud to na lepši način povedat... ker tuki smo da si pomagamo ne pa da se j***** pa nevem kva še. Lepo sm vprašu zato sm tud lep odogovor pričakovv. Hvala
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 5. Dec 2012, 15:57

Hmm, ja če sprašuje, kako se nastavi zaslonko, iso in čas, potem res ne vem, ali so sarkastični odgovori ali vprašanje. No saj avtomatika deluje čisto OK, a za kakšne posebne dosežke je le treba uporabiti tudi manualne nastavitve. Vsekakor pa je treba poznati osnove, vse ostalo pa potem prinese praksa.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati