0   

nejc @fon 6. Dec 2012, 13:10

Pozdravljeni!

Kupujem radijsko sprožilo in se nagibam k nakupu EL-Skyport. Nekaj o izkušnjah z njim sem že prebral v prejšnjih temah...v sorazmerju s ceno so najbrž trenutno najboljša izbira? Ker sem bolj za misel "kupi enkrat in odštej malo več za kvaliteto" se bom izognil kitajcem...me pa zanima če ima kdo kakšen boljši predlog-raje pocketwizard ali kaj podobnega ? Uporabljal ga bom predvsem na terenu in ne v studiu.....hvala!
 0   

Pavlic @pavlic 6. Dec 2012, 15:26

Poglej še pixel king ttl. Ima high speed sihnhronizacijo ,ttl podporo, možnost nastavitev bliskavice prek menija v kameri.
 0   

P44F @P44F 6. Dec 2012, 19:09

Sam uporabljam Elinchrom Skyport tako za studiske bliske kot tudi za prenosne bliske. Zadeva je super, enkrat mi ni zatajila (nad kitajčki od Fotoklika in nekimi Hahnelovimi sem bil osebno kar malo razočaran), edini minus proti kitajcem ki ga osebno vidim je da, imajo Elinchromovi sprejemniki vgrajen akumulator, katerega filaš preko polnilca in ne AAA baterij. Torej lahko se ti zgodi neprijetna situacija če pozabiš nafilat akumulator. Drugače pa če ti denar ni problem razmisli o Pocketwizard. Trik je v temu da veliko svetlomerjev(flešmetrov) proži Pocketwizarda (Seconiki mislim da večina, ki podpira tako proženje), medtem ko Skyport proži edino Gossnov Digisky. Sicer to ni nek velik problem a potrebuješ za komot delo dodatni oddajnik.

L.P.
 0   

nejc @fon 11. Dec 2012, 13:00

Hvala za oba komentarja! Sem vzel skyporte, zaenkrat zadovoljen smile
 0   

Simke @Simke 21. Jan 2013, 14:53

pavlic je napisal/a:
Poglej še pixel king ttl. Ima high speed sihnhronizacijo ,ttl podporo, možnost nastavitev bliskavice prek menija v kameri.

Ok, da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal in sicer:

1. Kaj sinhronizacija pomeni v praksi 1/8000 ki jo ponujajo PIXEL KING.
2. Zanima me predvsem to nastavljanje preko menija fotoaparata, saj me to štelanje na kitajcih moti skakanje gor pa dol. Je kdo videl, kateri modeli omogočajo nastavitev dodatnih blisk preko menija (Za EOS 40D).
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 21. Jan 2013, 15:45

1. da lahko prožiš bliskavico pri hitrosti 1/8000 če seveda bliskavica omogoča HSS funkcijo se pravi high speed sync. Nekatere običajno dopuščajo do 1/250, potem ti ne pomaga to nič pri pixel kingih. Fajn je za kakšen šport slikat v praksi...
2. v opisu tega produkta je navedeno katere bliskavice se, da štelati preko menija v aparatu...

Sam imam metz 50 af-1 in pa omenjene pixel kinge in funkcionirajo odlično!
Prav tako, se lepo nastavlja bliskavico preko menija v aparatu...

skratka priporočam pa še cenovno ugodni so.

lp,
 0   

shkorc @shkorc 21. Jan 2013, 23:20

Tudi sam zadnjih nekaj dni raziskujem in berem po internetu o cenejših bliskavicah in prožilcih. Na primer bliskavica Yongnuo YN568EX (+- 150EUR), ter prožilec Yongnuo YN-622 (+- 70EUR) obljubljata HSS (High Speed Sync). Če ima z njima kdo kakšne izkušnje, lepo prosim za njegovo mnenje. Hvala smile
 0   

Simke @Simke 21. Jan 2013, 23:56

No meni se gre največ to, da se ne štela vsake posebi! Torej lahko na fotoaparatu zmanjaš moč in povečaš.

Tisto o sinhro pa niti ne vem če mi bo prišlo v poštev. Glede na na pisanoo zgleda da bo to pasalo in da bo delalo namreč imam Canon Eos 40D in dve bliski 430 EX II. Edino kar me malo še moti, da bo moral dodati verjetno poleg 109€ še 75€ za dodatni sprejemnik.
 0   

Kr-Neki @Kr-Neki 23. Jan 2013, 18:33

LazyBones je napisal/a:
1. da lahko prožiš bliskavico pri hitrosti 1/8000 če seveda bliskavica omogoča HSS funkcijo se pravi high speed sync. Nekatere običajno dopuščajo do 1/250, potem ti ne pomaga to nič pri pixel kingih. Fajn je za kakšen šport slikat v praksi...
2. v opisu tega produkta je navedeno katere bliskavice se, da štelati preko menija v aparatu...

lp,

Tudi mene zanima glede King sprožilca, če dejansko deluje high speed sync.

Ampak, LazyBones, to mislim, da si malo napačno napisal. Tisto o 1/250 nima veze s flashem, ampak s fotoaparatom in njegovim zaklopom. Torej 1/250 s je najkrajši čas, pri katerem je zaklop lahko v celoti odprt in zato svetloba iz bliska osvetli cel senzor, pri krajših časih pa, če ni funkcije HSS, le del senzorja, ker se zadnja zavesa zapira že kmalu za prvo. Če pa vklopiš HHS, pa flash proži več bliskov sproti, da osvetli cel senzor.

Vprašanje King sprožilca je samo, če podpira komunikacijo o HHS med fotoap. in flashom?

edit mojega posta: sem na koncu še enkrat prebral LazyBonesa, sej mislim, da si isto mislil, kot jaz, ampak sem vseeno pustil napisano smile lp
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 23. Jan 2013, 20:33

Kr-Neki je napisal/a:
LazyBones je napisal/a:

lp,

Tudi mene zanima glede King sprožilca, če dejansko deluje high speed sync.

Ampak, LazyBones, to mislim, da si malo napačno napisal. Tisto o 1/250 nima veze s flashem, ampak s fotoaparatom in njegovim zaklopom. Torej 1/250 s je najkrajši čas, pri katerem je zaklop lahko v celoti odprt in zato svetloba iz bliska osvetli cel senzor, pri krajših časih pa, če ni funkcije HSS, le del senzorja, ker se zadnja zavesa zapira že kmalu za prvo. Če pa vklopiš HHS, pa flash proži več bliskov sproti, da osvetli cel senzor.

Vprašanje King sprožilca je samo, če podpira komunikacijo o HHS med fotoap. in flashom?

edit mojega posta: sem na koncu še enkrat prebral LazyBonesa, sej mislim, da si isto mislil, kot jaz, ampak sem vseeno pustil napisano smile lp

Mislim, da sva mislila isto in važno da se razumeva hehe smile

glede pixel kingov lahko rečem le da so res super... HSS deluje tako kot je napisano, sam uporabljam Canon 7D in pa metzov fleš 50 AF-1 in normalno deluje nastavlanje preko menija in HSS kot sem že rekel...
Baterije zdržijo res ogromno... ostale zadeve so pa že napisane...

skratka priporočam thumbsup
 0   

Kr-Neki @Kr-Neki 23. Jan 2013, 20:45

Kak je pa kaj tisti plastični obroček za pritrditev na hot shoe bodyja? Ker pri Pixel Pawnih TF 361 je precej blesav, da včasih komaj odviješ dol, ker ga ne moreš orng prijet s prsti.
 1   

Matic Zalaznik @LazyBones 23. Jan 2013, 20:47

ej zelo lepo gre... naprimer na metz bliskavici je bolj narodno... tuki pa je dokaj preprosto in enostavno... drži dobro in je dovolj stabilen... ko pa ga hočeš sneti gre pa kot po maslu... vsaj pri meni smile
lepo se da delat z njimi.
Zahvala: Kr-Neki
 0   

Simke @Simke 25. Jan 2013, 22:25

Eno vprašanje imam za vas mojstre in sicer:

Ko imam flash (430 EX II) na fotoaparatu (Eos 40D) in slikam na manual mi časa ne pusti povečati.

Gledam specifikacijo fotoaparata in piše:

Shutter
• Flash X-Sync: 1/250 sec

A to pomi na fotoaparat ne podpira krajšega časa ali bliska? Če prav razumem mi tudi v primeru da kupim pixel kinge ki delujejo na 1/8000 mi ne bo delovalo?
 0   

martin @glupson79 25. Jan 2013, 22:35

Na flešu je en gumbek nad katerim je narisana strela in poleg nje črka H. Pritisni enkrat na ta gumb in potem poskusi spremenit čas zaklopa (skrajšat ne povečat).
 0   

Simke @Simke 26. Jan 2013, 09:36

Aha super sem probal in deluje. Probal enako preko "čunga lunga" trigerjev in ne deluje. Se pravi da aparat in flach podpirata le da je vmes nekaj kar ne omogoča.

Z nakupom P Kingov bi recimo to rešil.

Še eno vprašanje in sicer glede na to da je cana za komplet 109€ (en oddajnik en sprejemnik) in potem dodatni sprejemnik 70 € je to 180€

Ali dobim kakšno boljšo opcijo za ta denar ? 200€??
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 26. Jan 2013, 10:04

hja za takle dnar boš težko dobil boljše...
Mi je prijatelj svetoval te sprožilce ko sem kupoval in me niso razočarali...
Zdaj pa lahko s prve roke rečem, da so res odlični in vredni nakupa...
Delujejo pa tako kot treba.

lp
 0   

martin @glupson79 26. Jan 2013, 20:10

Simke je napisal/a:
Aha super sem probal in deluje. Probal enako preko "čunga lunga" trigerjev in ne deluje. Se pravi da aparat in flach podpirata le da je vmes nekaj kar ne omogoča.

Tvoj fotoaparat očitno podpira najkrajši sinhronizacijski čas z bliskavico 1/250s. Z navadnimi sprožilci ne moreš doseči krajšega časa, temveč bo potem res potrebno nabaviti sprožilce, ki podpirajo ETTL. Samo preden se spraviš v kak tak nakup ti priporočam, da si prebereš navodila fotoaparata in bliskavice in da se vprašaš kje sploh potrebuješ fleš. grin

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati