pavlic je napisal/a: |
Poglej še pixel king ttl. Ima high speed sihnhronizacijo ,ttl podporo, možnost nastavitev bliskavice prek menija v kameri. |
LazyBones je napisal/a: |
1. da lahko prožiš bliskavico pri hitrosti 1/8000 če seveda bliskavica omogoča HSS funkcijo se pravi high speed sync. Nekatere običajno dopuščajo do 1/250, potem ti ne pomaga to nič pri pixel kingih. Fajn je za kakšen šport slikat v praksi...
2. v opisu tega produkta je navedeno katere bliskavice se, da štelati preko menija v aparatu... Sam imam metz 50 af-1 in pa omenjene pixel kinge in funkcionirajo odlično! Prav tako, se lepo nastavlja bliskavico preko menija v aparatu... skratka priporočam pa še cenovno ugodni so. lp, |
Kr-Neki je napisal/a: | ||
Tudi mene zanima glede King sprožilca, če dejansko deluje high speed sync. Ampak, LazyBones, to mislim, da si malo napačno napisal. Tisto o 1/250 nima veze s flashem, ampak s fotoaparatom in njegovim zaklopom. Torej 1/250 s je najkrajši čas, pri katerem je zaklop lahko v celoti odprt in zato svetloba iz bliska osvetli cel senzor, pri krajših časih pa, če ni funkcije HSS, le del senzorja, ker se zadnja zavesa zapira že kmalu za prvo. Če pa vklopiš HHS, pa flash proži več bliskov sproti, da osvetli cel senzor. Vprašanje King sprožilca je samo, če podpira komunikacijo o HHS med fotoap. in flashom? edit mojega posta: sem na koncu še enkrat prebral LazyBonesa, sej mislim, da si isto mislil, kot jaz, ampak sem vseeno pustil napisano ![]() |
Simke je napisal/a: |
Aha super sem probal in deluje. Probal enako preko "čunga lunga" trigerjev in ne deluje. Se pravi da aparat in flach podpirata le da je vmes nekaj kar ne omogoča.
|