0   

Žiga @Desty 15. Dec 2012, 22:45

Ima kdo mogoče izkušnje s fotografiranje v raznih (disko) klubih? Namreč, včasih se soočam z velikim problemom, ko ima kakšen DJ dobesedno fetiš na fogmašino oz. tisto umetno meglo in jo neprestano prižiga, da je cel klub v megli oz. dimu in komaj kaj vidiš. V klubih pa se seveda dela s flashem. In kaj dobim kot rezultat? Popolnoma meglene fotografije. Kako se izognit temu? Poskusil sem že z obračanjem flasha v različne smeri, različne nastavitve itd. Sicer potem v editingu nabijem razne nastavitve, da megla izgine, ampak to ni to.

Obstaja še kakšna druga varianta kot ta, da DJa brcnem v rit?
 0   

porkoja @porkoja 16. Dec 2012, 03:12

smile
Žal ne obstaja. Meglo lahko tretiraš kot tujek oziroma kot neželjen objekt. In kakor je ta med lečo in motivom, ki ga fotografiraš, se bo pojavil viden na fotografiji.
Jaz po klubih sicer ne fotografiram veliko, se pa vsake toliko časa znajdem na kakšni zabavi, festivalu in tudi v klubu, kjer je tovrsten prizor z meglo precej pogost. Jaz jo izkoristim sebi v prid, če le gre. Kar pomeni, da osebo, ki jo fotografiram, skušam dobiti pred meglo ali delno v njej. Počakam, da se megla nekoliko poleže, izpuhti. Ali pa zajemam iz drugega zornega kota.
Sam večinoma delam z daljšim časom zaklopa, veliko globinsko ostrino in primernim ISO ter kompenzacijo fleša. Do sedaj nisem imel pretiranih težav s tem. Kot praviš sam, če se pa v Lightroomu ali Photoshopu še malo poigram z drsniki, pa lahko meglo precej izničim.
 0   

sercerjeva13 @sercerjeva13 16. Dec 2012, 19:55

Ne moreš si nič, reci naj za nekaj časa ugasne meglo sicer ne bo fotk. Lp
 0   

iztok @izo 16. Dec 2012, 21:42

Desty je napisal/a:
Obstaja še kakšna druga varianta kot ta, da DJa brcnem v rit?

en orenk ventilator bo rešil problem biggrin ..
 0   

Grega @Greegor 16. Dec 2012, 23:36

Običajno počakam da megla zgine biggrin
 0   

Mihy @Mihy 19. Dec 2012, 23:11

Dosti pomaga tudi če slikaš z "remote flashom" tako da ga držiš v stegnjeni roki na strani portretiranca, vendar je to uporabno le če imaš precej širok lens (da si lahko dovolj blizu ljudem). Predvsem je važno da ne osvetliš megle med objektivom in obrazom, temveč le obraz oz. osebo od strani. Seveda to ne reši problema v celoti, ga pa omili.
 0   

Grega @Greegor 20. Dec 2012, 14:54

Kaj pa storite v primeru če se folk enostavno noče slikat, naročnik pa hoče vsaj 50fotk?

Zadnič sem delal party, +21, vsi trezni.. groza
 0   

Jernej Lasič @Sviri 20. Dec 2012, 17:00

Jaz se še nikoli nisem zmenil za točno število fotk. Prvič slišim za to prakso…
Sicer pa pristopiš do folka, razložiš zakaj si tam in vprašaš če smeš narest fotko. Če odklonijo pač odklonijo, ni to tvoj problem.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

DamDesign @DamDesign 21. Dec 2012, 09:11

Dosti sem ze fotkal "v megli" in kot so rekli predhodniki: Nimas kaj grin Izkoristi jo sebi v prid, fotkaj z remote flashem in se igraj s fotosopom ali kakim drugim programom.

Tudi to o stevilu fotk, ki jih narocnik hoce, prvic slisim. Pac grem fotkat party in kolikor porata, porata. 5 ali 259 biggrin Nikoli me ni se noben narocnik gnjavil okoli tega. Je pa res, da se pri fotkanju enostavno ne znam ustavit in tako je nekaj-sto RAW-ov z enega partyja za mene cista normala... laugh

Folk, ki se noce fotkat, je pa prisoten vsepovsod grin Ponavadi pomaga, ce razlozis, da fotkas za organizatorja in prosis za dovoljenje, da pofotkas "tako lep parcek" ali "tako cudovita dekleta" ali kaj podobnega... biggrin Jbg, politika, stari... grin

Dejansko pa se pri fotkaju partijev vsakic znova srecujem z enim drugim problemom, ki pa ga skoraj nihce po foto forumih ne omenja: Kot metalec in jazzer moram trpet tuc-tuc musko… laugh Ok, tole je bilo bolj za salo, kot za res in naj mi ne zamerijo ljubitelji elektronske glasbe grin

Ceprav… V avtu do partija poslusas death metal, potem pa moras v parih minutah preklopit na tuc-tuc… biggrin
 0   

Grega @Greegor 21. Dec 2012, 13:38

Nimam določenega točnega števila fotk, ampak čimveč, zdaj če je tam šef lokala, pa da vidi, da se nič ne dogaja, da je folk trezn in trd, še je nekak razumljivo.. Drugač pa čist odvisno od dogodka kolko fotk bi naj vsakič poslal.

Če je čaga je itak zakon delat, problem je ko nič ne dogaja, je prazno in komaj nabereš tistih par fotk biggrin

Če je folk pijan, tak ne folgaš fotkat (velja za starost 16-20) biggrin če pa ni, je pa drugače. Vsakič vprašam za dovoljenje, ampak večina se vseeno noče slikat, kljub temu da jim razložim zakaj se gre. Smešni so tud gospodje ki ti razložijo da so tam z ljubico in nebi blo fajn da bi zvedla žena..

Kaj pa je že gdo probal fotkat z flešom na kablu? (nimam remote)


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati