0   

Iztok Fink @tumpo 19. Dec 2012, 21:21

Pozdravljeni
Prosil bi za pomoč od nekoga, ki pozna, ima Canon 7D. Imam problem, ki me živcira že precej časa.
Lani sem kupil nov body 7D in na začetku je bila kvaliteta slik vrhunska. Kmalu zatem po kakih 2000 posnetkih, pa je začela pešat ostrina. Nesem na servis naštelajo fokus slikam, nič drugače. Nesem ponovno in pravijo v 3A da njim meritve kažejo, kot da je vse o.k. Jaz z kvaliteto slik nisem zadovoljen. Res je, da nimam vrhunskih objektivov vendar so ti isti objektivi prvih par tisoč posnetkov, naredili zelo lepe fotke. Prosil bi nekoga, ki z takim aparatom slika, če bi si vzel petnajst minut časa, gor nataknil svoje objektive in povedal če mu vse štima. V kolikor je vse o.k. z bodyjem, se bom lotil objektivov, čeprav se mi zdi zelo čudno, da bi stara 400ka delal boljše posnetke z istimi objektivi, kot pa nova 7D. Tudi ko merim fokus nekako štima, mah,, kva pa vem, zato bi pa prosil nekoga ki ve kaj pričakovat od njegovih objektivov.
Prosil bi za tovrstno pomoč, saj mi čez dobr mesec poteče garancija in bi rad vedel, kje je problem.
Sem iz Šk.Loke in pridem v Kranj, Ljubljano kjerkoli bi si kdo lahko vzel malo časa in nahitro stestiral moj aparat.
Hvala

Lp
Iztok
041 799 397
[email protected]
 0   

Jernej Lasič @Sviri 19. Dec 2012, 21:34

prilepi sliko ki je po tvoje problematična pa se bomo lažje pogovarjali.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Iztok Fink @tumpo 19. Dec 2012, 22:00

ena[/img]
 0   

andyz @andyz 20. Dec 2012, 10:25

Ostrina je res bolj švoh.
Je to slikano v RAW ali JPEG ?
Kateri objektiv ?
Čas, zaslonka in ISO ?

Potem bi lahko kaj več povedali.
andyz
 0   

Iztok Fink @tumpo 20. Dec 2012, 11:08

Prva je Sigma 70-200 II.
slikano f2.8
čas 1/125 sec
ISO200

Druga je Canon 50 mm f1.8
slikano f3.5
čas 1/100 sec
ISO400

Oboje slikano v JPG-ju

Lp
 0   

Gasper @GoZilla 21. Dec 2012, 10:17

tumpo je napisal/a:
Prva je Sigma 70-200 II.
slikano f2.8
čas 1/125 sec
ISO200

Druga je Canon 50 mm f1.8
slikano f3.5
čas 1/100 sec
ISO400

Oboje slikano v JPG-ju

Lp

probaj blendo mal zapret vsaj tm f4 pa da vidis...
oz ... slikaj isto zadevo na razlicnih blendah tako da bo primerjava ... to pomoje dela objektiv zlo "mehke" fotke na odprtih blendah
[url=http://www.gozilla.si][b:3f8338ad39]GOZILLA[/b:3f8338ad39][/url]
 0   

Jernej Lasič @Sviri 21. Dec 2012, 10:26

Pa prilepi original fotko, ne pomanjšano.
 0   

komar89 @komar89 23. Dec 2012, 12:12

Se mi zdi, da je druga fotka kljub kratkemu času malenkost stresena.
šank, drš me, jst te bom spustu...
 0   

Iztok Fink @tumpo 23. Dec 2012, 16:00

Pa sej to pravm, da lohka parlamentiramo, smo pametni en bl ko drug, sam ko jest fotkam mi 90% fotk ne štima. Zato bi dal jest mašino za hitr test nelomu, ki ve kaj pričakovat od nje, z svojimi lečami.
Original fotke mi pa ne potegne, da bi jo prlepu.
Bom mal pofotkov v manjši resoluciji in prlimal, zvečer, alpa jutri, ko bom imel mal cajta.

lp
 0   

Jernej Lasič @Sviri 23. Dec 2012, 16:13

v polni resoluciji fotkaj in v polni resoluciji prilimaj fotko.
kaj ti ne potegne, da bi jo prilimal?
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 23. Dec 2012, 16:40

pa še na stojalo daj če imaš možnost...
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 24. Dec 2012, 05:04

Si se kaj igral z nastavitvami fotoaparata (tam kjer pod raznimi profili določaš kontrast, barve, ostrino, svetlost in podobno)?

Zadnjič sem ali tukaj ali kje drugje zasledil podoben problem, na koncu je bilo ugotovljeno, da se je uporabnik igral s temi nastavitvami. Povrnitev na tovarniške nastavitve je bila rešitev.
 0   

Iztok Fink @tumpo 28. Dec 2012, 17:26

Takole, moji dvomi razjasneni. Z bodijem ni nič naroba, le jaz preveč pričakujem do slabih, starih, razštelanih objektivov.
Šeenkrat hvala Maxu, ki si je vzel čas, da sva prgledala vso to mašinarijo.

Lp
Iztok
tumpo
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 28. Dec 2012, 18:30

"V kolikor je vse o.k. z bodyjem, se bom lotil objektivov, čeprav se mi zdi zelo čudno, da bi stara 400ka delal boljše posnetke z istimi objektivi, kot pa nova 7D."

Tole si napisal v prvem postu... no jaz si razlagam tako, da niso ravno objektivi krivec, če so na drugem fotoaparatu delali boljše fotke kot 7D.

Si poskusil ostriti ročno, slikati na stojalu?
 0   

AirM @AirM 29. Dec 2012, 10:49

Jaz sem imel težavo s 50 1.4 na mojem 50D. Širokokotnik je delal o.k. sam tam tako ali tako ni težav s pozicijo fokusa, ker globinska ostrina zelo velika, tamron 17-50 2.8 pa je bil nekje na meji... Ko sem skušal back fokus (ali front fokus, se ne spomnim kaj je bilo) popraviti s korekcijo v body-ju sem videl da to problema ne reši, ker se ta korekcija na različnih razdaljah drugače odraža.. Potem se ga stestiral na bratrančevem 7D in je delal v piko... Nesem na servis body in objektiv (ki je bil še v garanciji) in tam so mi povedali da je body o.k. , objektivu pa so naštelali fokus in zdaj ostri točno na vseh razdaljah. Zakaj je delal na 7D in na mojem ne tudi zdaj ne vem, ampak tako je bilo. Tamron pa ne dela v piko, ker je pač Tamron in ima notranjo kontrolo objektivov zelo površno oz. je sploh nima za določene objektive (so mi povedali na nekem servisu), korekcija BF ali FF pa je možna samo po določenih korakih na elektroniki in se včasih sploh ne da nastaviti popolnoma točno..

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati