0   

Janez Ule @ulej 25. Dec 2012, 16:36

Imam mogoče malo čuden problem z zgoraj omenjeno bliskavico. Imam jo še od prej ko nisem imel dslr, ter jo uporabljal na Canonu powershot SX1 IS. Delala je po mojih pričakovanjih in bil z njo zadovoljen. Ettl dela, prav tako ročna nastavitvev jakosti bliskavice. Bliskavica še vedno super deluje na sx1 is, na eosu 550d pa ne. Ko na 550d naredim sliko, se po občutku bliskavica normalno sproži, Ettl lučka tudi gori, ko pa pogledam sliko je pa videti da nekaj ne štima s sinhronizacijo. Vse slike so temne, kot da bi slikal brez nje. Poizkusil sem različne nastavitve, pa zaenkrat brez uspeha. Če na dslr dam canonovo bliskavico 430ex II dela vse brez problemov.
Prav tako metz bliskavice ne morem prožiti preko daljinskih prožilcev, medtem ko canonovo lahko.
Mogoče kakđna ideja?
 0   

porkoja @porkoja 26. Dec 2012, 10:57

Prva reč, ki mi pade na pamet, so pini na bliskavici, ki se dotaknejo kontaktov na hotshoeu fotoaparata. To se je meni pripetilo na bliskavici Sigma EF 500 DG Super. Proženje prek oddajnika-prejemnika ni delovalo, v bodyju Canon EOS 40D prav tako ni delala (prožila je ampak na fotografiji je bilo vse temno), dokler na Canonu G7 je delovala brez težav. Sem najprej čistil in brusil pine - brez uspeha. Pozneje sem zamenjal celoten sklop s pini z novim delom in potem je delovala.
Metz 36AF-4C sem pa imel kot svojo prvo bliskavico leta 2006 in imam z njimi slabe izkušnje, sploh pa ne omogočajo nikakršnih naprednejših funkcij in še hotshoe noga poči kot za šalo (2-krat menjal in potem vrgel vse skupaj v smeti).
Očitno je čas za investicijo v kaj boljšega. smile
 0   

Janez Ule @ulej 27. Dec 2012, 22:57

Hvala za predloge. Bom vsekakor malo pobrusil/predelal hotshoe. Sicer imam še eno bliskavico canon 430exII, katera je proti temu metzu avion smile Poročam kako se bo rešil problem.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati